Miniklerden anlamlı ‘’Yaşlılar Haftası’’ kutlaması

Yaşlılara Saygı Haftası 18 – 24 Mart’ta kutlanırken ilçemizin kıymetli okullarından Gölcük saraylı Yunus Emre Anaokulu minik öğrencileri Yaşlılar haftasında ki kutlamalarıyla büyüklerinden tam not aldı. Gölcük Saraylı Yunus Emre Anaokulunda  eğitim eğretim gören minik öğrenciler, yaşlılara saygı haftasında gerçekleştirdikleri etkinlik ile minikler, yaşlıları gibi giyinerek, onlar gibi davranmaya çalıştılar. Yetenekleriyle büyüleyen minikler, büyüklerine hem çok keyifli hem de duygusal anlar yaşattılar.

“GÖLCÜK SARAYLI YUNUS EMRE ANAOKULU MİNİKLERİ BÜYÜLEDİ”

Gölcük Saraylı Yunus Emre Anaokulunun minikleri  giydikleri kostüm ve davranışlarıyla onlara aşılanmak istenen gelenek ve göreneklerimizde olan yaşlılara saygı ve sevginin devam ettirilmesinin gerekliliğini, onların bizim hayatımızda ne kadar değerli olduğunu yapılan etkinlikle yaşayarak kavradılar. Gösterdikleri performans ile de Gölcük Saraylı Yunus Emre Anaokulunun minikleri büyüklerinden tam not aldı.

“SERAP YILDIRIM; YAŞLILARA SAYGIYI MİNİKLERİMİZ EĞLENEREK ÖĞRENDİ”

18 – 24 Mart  Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla öğrencilerine yaşlıların önemini ve yaşlılara saygıyı pekiştirmek için böyle bir kutlama düzenlediklerini belirten Gölcük Saraylı Yunus Emre Anaokulu müdürü Serap Yıldırım; “Özellikle okul öncesi dönem çocuklarında Yaşlılara Saygı Haftası çok daha önemlidir.  Çocukların henüz çok küçük yaşlarda yaşlılara gereken saygı ve hürmeti göstermeyi öğrenmesi, yeni neslin sağlam kurulmuş temeller üzerinde yapılanmasını sağlayacaktır. Yaşlılara Saygı Haftası temamızda bizler miniklerimize yaşlılığın ne demek olduğu, yaşlı insanlarının ihtiyaçlarının neler olduğu, yaşlı kimselere nasıl yardımcı olunabileceği, onlara sevgi ve şefkat göstermenin, saygı duymanın ve onları sevmenin anlamı ve önemini öğretmeye çalıştık. Her bireyin vakti ve zamanı geldiğinde yaşlanacağını ve yaşlıların beklediği saygıya ve hürmete, yardıma, bir gün her bireyin ihtiyaç duyacağı anlatılıp değerlerimizi, örf ve adetlerimizi kaybetmeden onların kıymetini bilmemiz için çocuklarımız ile birlikte bu kutlamayı hazırladık. Bu duygularla minik öğrencilerim bizlere çok güzel anlar yaşattı her birini sevgiyle kucaklıyor, kıymetli büyüklerimizin de ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı’ en içten duygularımla kutluyorum ” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 7