Başkan Ellibeş’ten Kütüphane Haftası Mesajı

Başkan Ellibeş’ten Kütüphane Haftası Mesajı

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kütüphane Haftasında kitabın önemine değindi. Başkan Ellibeş, “İnsanlık tarihinin medeniyet yolculuğunda en büyük hamlesi kitaplarla buluşması olmuştur.  ‘Oku’ emriyle başlayan Kitabı Kerim’in tüm insanlığa taşıdığı, barış, adalet ve hidayet ayetleri ilahi korunmuşlukla beraber zaman ve coğrafya üstü bir evrenselliği Kitap merkezli inşa etmiştir. Kitap hayattır. Kitaplar cehaletin karanlıklarından medeniyetin aydınlığına taşıyan en sadık ve güçlü dostlarımızdır, yoldaşlarımızdır. Kitaplarla buluşma mekânlarımız olan kütüphanelerimiz böylesi yaşamsal misyonu olan kurumlarımızdır.

Çocuklarımızın kütüphanelerle buluşması, yaşamlarının bir parçası haline gelmesi gelecek nesillerin aydınlık yarınları için önemli bir zorunluluktur. İnternet ve sanal dünyanın hızla geliştiği bir çağda kitapların öneminin bu paralelde daha da arttığını gözlemliyoruz. Yani tahminlerin aksine internet ve sanal dünya kitapların yerini doldurandı Hala dünya ülkelerine göre az okuyan bir toplumuz. Okuma alışkanlığının, kişi başına okunan kitap sayısı, toplumumuzun entelektüel seviyesini belirleyen önemli kriterlerin başında gelir.

Hayatın her alanında başarılı olmak ve faydalı bilgilerle donanmak için kitap okumamız en birincil şarttır. Bize benliğimizi gösteren, hayatta neler yapabileceğimizi, imanımızı, inancımızı öğreten, ruhsal ve manevi olarak yenilenmemizi sağlayan her zaman kitaplar olmuştur. Kitaplardan aldığımız bilgilerin yaygınlaştırılması, özellikle yavrularımızın araştırmaya yönelmesini sağlayacak kütüphaneler de son derece önemlidir. Kütüphanelerdeki etik kurallar da çocuklarımıza hayatlarında yol göstermektedir. Unutmamalıyız ki gelişmiş tüm ülkelerin insanları her gün sayfalarca kitap okuyor ve kendilerini geliştirmek için her anlarını kitap okuyarak geçiriyorlar. Bu kapsamda bir toplumun kültürel düzeyi kütüphanelerin çokluğu ile de ölçülebilir.

Kütüphane Haftasında milletimizin daha fazla kitap sayfası çevirmesini diliyor, kütüphaneler haftasını kutluyorum.” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 7 =