BAŞKAN ELLİBEŞ VEDA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş 31 Mart’ta görev süresi dolacak olması dolayısıyla başkan yardımcılarına ve belediye daire müdürlerine veda yemeği verdi.

Gölcük Belediyesi Değirmendere Yalı Evlerinde düzenlenen yemeğe, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcıları, Kemal Kahraman, İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci ve Belediye Daire Müdürleri katıldı.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET DÜSTURUYLA ÇALIŞTIK

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, geride kalan 15 yılda daire müdürleri ve personeliyle birlikte çok güzel ve başarılı hizmetlere imza attıklarını söyledi. “Yaptığımız her başarılı işin arkasında sizler varsınız” diyerek personeline teşekkür eden Başkan Ellibeş; “Bizler ne kadar takım kaptanlığını yaparsak yapalım; sizlerin özverisi, desteği ve üstün gayreti olmasa başarı elde etmemiz mümkün olmazdı. Hayat ömür Yüce Rabbimin takdir ettiği müddetçe sürüyor. Sonuçta an geliyor bitiyor. Toprağın altına giriyoruz. Bu Dünya fani bir dünya, geçici bir dünya, o nedenle dünyanın namına, şanına, şöhretine, makamına ve mevkiine böyle bakmak lazım, fazla da yapışmamak gerekiyor. Çünkü ömrümün bittiği yerde bunlar da bitecek. İşte bu kardeşiniz 41 yılını tamamladı. Az bir süre kaldı. Yüce Rabbim şu kalan 15 günlük süreyi de sağlıklı bir şekilde bitirmeyi nasip eder. Son 15 yılda Yüce Rabbim bu ilçeye Belediye Başkanı olarak görev yapmayı nasip etti ve sizlerle beraber Gölcük halkına hizmet ettik. Aslında bir faniye nasip olmayacak güzellikleri bize nasip etti Yüce Rabbim. Ben belediyedeki hizmeti Hakka ulaşmanın bir yolu olarak gördüm hep, çünkü halka hizmet etmek, Hakkı memnun ediyor, mutlu ediyor anlayışıyla ben görev yapmanın gayreti içerisinde oldum. Görev yaptığım süre içerisinde alın terimizin karşılığı aldığımız ücret mutlaka çoluk çocuğumuzu maddi geçimi için önemli ama daha da önemlisi demin dediğim noktaydı. Belediyedeki her yaptığım görevde karşılığında ben Yüce Rabbimden ahirette mutlaka karşılığını alacağım inanışıyla ben görevimi yaptım.

ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK GÖREVİMİZİ DEVREDECEĞİZ

Başkan Ellibeş konuşmasının devamında “Ömür bitiyor, görevlerde bitiyor. Zamanını ayarlayıp bu kararı vermek gerekiyor. İşte ben de son 2014 seçimlerinden sonra, önce kendim beynimde ve iradem le bir daha aday olmamayı kendi açımdan bir karar aldım. Ama neticede tek taraflı bir irade sonucu pek değiştirmeyebilir. Ama Yüce Rabbim ’de bu iradem doğrultusunda bir sonu da bize nasip etti ve çok şükür alnımız ak, başımız dik, yüzünüz kızarmadan, bir ahlaksızlığa, usulsüzlüğe, yolsuzluğa bulaşmadan, kimseyle kavga etmeden, onurumuzla, haysiyetimizle görevimiz inşallah 31 Mart akşamı devredeceğiz. Dedik ya; her faniye nasip olmaz hem bu görevleri nasip edecek, hem de bunları bitirirken gök kubbede hoş bir seda bırakarak ayrılabildiğimiz için Allah’a hamd ediyorum, şükrediyorum. Bu süre içerisinde halkımıza vermiş olduğu sözlerin önemli bir kısmını da yerine getirmiş olmanın rahatlığı ve mutluluğu içerisindeyiz. Yani 2004, 2009, 2014 seçim beyannamelerimizde vaat ettiklerimizin yüzde doksanına varan uygulamayla bitirmişiz, vaatlerimizi yerine getirmişsiz. Bu da önemli ve memnuniyet verici.

HER SEÇİMDE OYUMUZU ARTTIRARAK GÖREVE GELDİK

Başkan Ellibeş son olarak konuşmasında “ Mutlaka yönetici tarafım olarak bir şeyi net olarak sizlere yansıttığımı zannediyorum. Bu tek başına benim başarım, benim gayretimle olmuş bir şey değil. Bu güzelliğin, bu hizmetteki başarının mimarları sizlersiniz ve diğer tüm personelimizdir.  Buna en ufak bir tereddütüm şahsen yok. Hani bizim tescilde sloganımız olan birlikte başardık diyoruz ya tam özetini birlikte başarmanın örneğini biz Gölcük’te gerçekten sağladık. Sizlerle beraber, diğer çalışma arkadaşlarımızla beraber uyumlu bir tempo içerisinde gayretli, özverili, çalışma programı dahilinde halkımıza hizmet ettik. Onlar da memnun ve mutlu oldular ki bu faniyi 3 defa üst üste seçtiler.  Her seçimde de ortalama %5 daha fazla oy alarak, yani desteklerini arttırarak seçtiler. Aslında bazen kendi içimizde serzenişte bulunuyoruz ya; yapıyoruz da karşılığı anlaşılıyor mu ?  Anlaşıldığının en somut, en canlı sonucunu sandıkta vatandaş gösteriyor. Mutlu ve memnun olmasa oyunu vermez başkan seçilemezsin. 2004 te %35 civarında bir oy almışız, 2009’da %40 civarında, 2014’te de %45 buçuk, yani ortalama %5 oyumuzu arttırarak Gölcük tarihinde üst üste şahsım ve sizlerle beraber halkımızdan bu görevi aldık. O yüzden her birinize teşekkür ediyorum.

SEÇİLECEK BELEDİYE BAŞKANI GÖLCÜK’Ü DAHA ÜST NOKTALARA TAŞIYACAKTIR

Benim sizin üzerinizde bir hakkım varsa helal ediyorum inşallah sizler de helal edersiniz. Sonuçta hayat devam ediyor. Allah ömür verirse ben Gölcük’te yaşantımı sürdürmeye devam edeceğim. Yine farklı koşullarda, ortamlarda bir araya geleceğiz. Yine biriz, beraberiz, dostuz ,arkadaşız kardeşiz bunda en ufak bir tereddüttünüz olmasın. Sonuç olarak şunu ifade etmek istiyorum. Biz halkımıza karşı olan hakkımızı ödemenin, onlara karşı olan borcumuzu ödemenin mutluluk içerisinde sonluyoruz. İnşallah göreve gelecek olan belediye başkanı arkadaşımız daha iyi çalışmalar yaparak bizim teslim ettiğimiz noktadan Gölcük’ü daha üst noktalara taşıyacaktır. Ona da inanıyoruz. Sizlere de bundan sonraki yaşantınızda sağlık sıhhat ve başarılar diliyorum Allah’a emanet olun” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 4 =