BAŞKAN AYAZ ÇOCUKLAR İÇİN AZEZ’E UÇUYOR

Başkan Ayaz 7 uçağıyla 5 kişilik bir heyetle Azez’de yaptırılan okulun açılışına katılıp akşama Kocaeli’ye dönecek.

Başiskele’de daha önce öğrenci yurdu olarak kullanılan 62 adet konteyner, sökülerek Suriyeli öğrenciler için Haziran ayında yola çıkmıştı. 4 ay aranın ardından Konteynerler Kilis, Öncüpınar Azez beldesinde çadırlarda eğitim gören çocukların eğitim yuvası oldu.

Ülkelerindeki Halep, Hama, Azez, İdlib gibi bölgelerde süren katliamlardan kaçarak, evlerini terk etmek zorunda bırakılan Suriye uyruklu vatandaşlar özelikle Hatay, Şanlıurfa ve Kilis gibi Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sınır illerine sığınmaya devam ediyor. Suriyeli mülteciler için yardımlar devam ederken, son olarak Başiskele Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı (İHH) eğitim konusunda bölgedeki büyük bir açığı kapattı.

62 KONTEYNER SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın talimatı ile Yeniköy Merkez Mahallesi’nde daha önceleri öğrenci yurdu olarak kullanılan 62 adet konteyner, sökülerek 30 tıra yüklenerek Suriyeli çocuklar için yola çıkmıştı.Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın desteği ile Azez’e şimdi bu prefabriklerden okul yapıldı ve çocukların eğitim konusunda büyük bir açığı kapatıldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 − 86 =