BAŞKAN ALP 15 TEMMUZ’U MAHKEME DE ANLATTI, BAKIN NELER DEDİ?

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin 51’i tutuklu, 12’si firari 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp neler yaşadığını anlattı. Bakın neler dedi?

 

 

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin 51’i tutuklu, 12’si firari 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya, müdahil olarak Başbakanlık avukatı Halit Çokan, TBMM avukatı Ömer Burak Barış ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın avukatları Hüseyin Coşkun ve Samet Genç katıldı. Sanık avukatları ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmayı, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da takip etti. Duruşmada tanık olarak dinlenen AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, 15 Temmuz akşamı evde olduğu sırada partisinin il başkanı tarafından telefonla arandığını ve darbe girişimi olduğunu öğrenmesinin ardından ilçe emniyet müdürlüğüne gittiğini söyledi.

“ASKERLER HEDEF GÖZETEREK MEVZİ ALDI”

 

Emniyette gereken tedbirlerin alındığını gördükten sonra partisinin ilçe binasına gittiğini ve teşkilat yöneticileri ile üyelerini organize edip İzmit’e doğru giderken, Donanma Komutanlığı’nın önünde hareketlilik olduğu bilgisi üzerine buraya geçtiklerini anlatan Alp, “Donanma Komutanlığı’nın nizamiye kapısı önünde yaklaşık bin kadar vatandaşın toplandığını gördüm. Bir yandan halkı sakinleştirmeye diğer yandan donanmadan askerlerin çıkışını engellemeye çalışıyorduk. O sırada askerler halka karşı mevzi aldı ve 2 kere havaya ateş etti. Ama hedef gözeterek mevzi almışlardı.” dedi.

 

Askerlerin nizamiyeden çıkıp, caddeye kadar girdiklerini ifade eden Alp, yüzbaşı Semih Aksel ile görüştüğünü, askerleri çekmesini istediğini, buna karşılık kendisinin de halkı sakinleştireceğini söylediğini aktararak, “Semih yüzbaşı askerleri geri çekti. Ben de buna karşılık olarak vatandaşları sakinleştirdim. Kimsenin burnunun kanamaması için çaba sarf ettim. Aksi halde çok kötü şeyler olabilirdi.” diye konuştu.

 

Adını sonradan öğrendiği, ateş emrini veren astsubay Melih Meriç’in yanına gelerek defalarca, “Başkanım, vur emri var” dediğini anlatan Alp, bu astsubayın elindeki silahla ateş ettiğini, diğer askerlerin de silahlarını kalabalığa doğrulttuğunu ifade etti.

 

Bu sırada söz alan eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral tutuklu sanık Hayrettin İmren, Alp’in, askerlerin nizamiyeden caddeye çıktıkları yönünde ifadesini hatırlatarak, “Tapu kadastroyu bilmiyor musun. Bu cadde askeriyeye aittir. Biz orada üssü savunduk.” diye konuştu.

 

Alp ise “Ben imar müdürü değilim. Vatandaşlar yolun belediyeye mi üsse mi ait olduğunu bilemez. Vatandaşlar orada içeriye girmek için değil dışarıya askerin çıkmaması için mücadele etti.” cevabını verdi.

 

 

 

 

Print

Untitled-2

 
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 25 = 32