Başiskele’de Açılış Bayramı…

 

Sepetlipınar Mahallesi ile başlayan, Yeşilkent Mahallesi, Vezirçiftliği, Şehit Engin Özkaradeniz, Serindere, Doğantepe ve Camidüzü Mahallesi Semt Konağı yapımı ile devam eden sosyal sorumluluk projesi’ne bir yenisini daha ekleyen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 8. Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi’ni Tepecik Mahallesi’nde açtı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz yapımı tamamlanan birçok projeyi vakit kaybetmeden vatandaşların hizmetine sunuyor. Vatandaşlar ve protokol değim yerindeyse bir açılıştan bir açılışa katılıyor. Başiskele’de Mahalle halkının sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu, eğitimden sağlığa çeşitli kültürel etkinliklere kadar pek çok hizmet verildiği semt konaklarından bir yenisinin yapımı daha tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunuldu. Halk kendi mahallelerinde bulunan semt konaklarında sosyalleşiyor, kaynaşıyor, aynı çatı altında ev hanımlarına yönelik düzenlenen meslek ve sanat kurslarının yanı sıra gençlere, çocuklara ve emeklilere yönelik hizmetlerde veriliyor. Bu konaklardan 8. Olan ve 2 bin 300 metrekarelik alan içerisine yapılan Tepecik Mahallesi Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Semt Konağı açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Ak Parti MKYK üyesi Zeki Aygün, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve ilçe yönetimi, Tepecik Mahallesi Muhtarı Ali Özkanlı, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş, mahalle muhtarları, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul ve vatandaşlar katıldı.

 

Tepecik Mahallesi Cami İmam Hatibi Recep Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda  ilk olarak konuşan Mahalle Muhtarı Ali Özkanlı konuşmasında şunları söyledi.

 

“Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiği günden itibaren benin köylerim şehirdeki mahallelerden, Avrupa’nın köylerinden daha iyi olacaktır sözü, kararlı ve dik duruşu ile meyvelerini verip gözle görülür bir seviyeye gelmiştir. Sayın Başiskele Belediye Başkanım Hüseyin Ayaz’da “Muhtarlar benim yol arkadaşımdır” diyerek köylerimizde ve mahallelerimizde yapacak olduğu hizmetleri aylık toplantılarla bizlerle paylaşarak, bizlerinde görüşlerini almıştır, bizleri imkânlar doğrultusunda hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır ve hayal bile edemeyeceğimiz bir eseri köyümüze kazandırmıştır. İlçemizin genelinde ise birlik beraberlik ve kardeşlik duygusunu hissettiren başkanımıza teşekkürü bir borç bilirim.  Özellikle bu eserlerin köylerimize gelmesinin en büyük emekçilerinden biride unutmamamız lazım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Terör örgütlerinin inlerine kadar kendi insansız hava araçlarımızı ve tanklarımızı üreterek giren, Suriye’de Irak’ta, Yemen’de, Filistin’de hatta Afganistan’da Müslüman din kardeşlerimize sahip çıkan, mazlumların umudu olan Cumhurbaşkanımıza buradan selam gönderiyor, teşekkür ediyoruz”. Dedi.

 

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise konuşmasında “Burada yaşayan halkımıza daha güzel ortamlarda düğünlerini, nişanlarını, cemiyetlerini yapsınlar diye bu eseri kazandırdık. Öncelikle bize bu imkânı veren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Tek taştan duvar olmaz. Birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız bu eserler bize güç veriyor, komşularımızın mutluluğunu ve çocuklarımızın yüzündeki enerjiyi gördüğümüz zaman daha fazla çalışmaya, gayret göstermeye kendi kendimize söz veriyoruz. Tepecik Köyümüzde olduğu gibi diğer köylerimizin her birinde semt konaklarımızı, camilerimizi, yollarımızı altyapımızı, Başiskelemizin merkezinde ne varsa bu köylerimizin her birisinde aynısı olmaya devam edecek. Birlik ve beraberlik içerisinde muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. İyi ki varlar her birine teşekkür ediyorum. Semt konağımız hayırlı olsun”. Dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmasında “Dedik ki Avrupa’nın köylerinden daha güzel olacak bizim köylerimiz. Avrupa’nın köylerinden daha güzel bizim Tepecik, Serindere, Camidüzü, Servetiye ve Aksığın Köyümüz. Daha da güzel olacak inşallah. Allaha şükür Türkiye’nin bir şansı Cumhurbaşkanımız. Halkını, ülkesini, bayrağını çok seviyor. Gecesini gündüzüne katarak bu milletin önüne geçti. Arslanlar gibi, Fatihler gibi, Yavuzlar gibi yürümeye devam ediyor. Allah ömrüne bereket versin ve bu milletin önünde olsun. Bizler Recep Tayyip Erdoğanlar yetiştireceğiz.  Onun gibi ülkesine sevdalı, çalışkan, dürüst, cesur, üretken gençleri yetiştirmek bizim, hepimizin görevi. Başta Muhtarımıza, özellikle Başiskele Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Semt konağımızın Tepecik ve çevre halkımıza, gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”. Dedi.

 

Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise konuşmasında “Biz, bizi biz yapan önemli değerlerimizi bizden sonraki nesillerimize aktarmamız gerekiyor. Biz bir medeniyet inşa ve ihya etmek için yola çıktık. Bunun bilinciyle çalışıyoruz. İşte semt konaklarımızla, bizden sonraki nesillerimize değerlerimizi taşımak için, ülkemizi dünyada lider bir ülke haline getirmek amacıyla çılgınca çalışıyoruz. Başiskele Belediye Başkanımızın yaptığı projeleri anlatsak zamanımız yetmez. Başkanımız Gökte yıldız bırakmadı hepsini Başiskele’ye indirdi. Bu hizmetler sizin desteklerinizle artarak devam edecek. Konağımız hayırlı olsun” Dedi.

İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul’un duasıyla yapılan açılışın ardından protokol ve vatandaşlar semt konağını gezdi. Katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Tepecik Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezinde Voleybol ve Futbol Sahası, Muhtarlık Odası, Düğün Salonu, Çay Ocağı, Eğitim Salonu, Oyun Salonu, Bilgisayar Odası ve Misafirhane bulunuyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 24 = 34