‘Başbuğ’un açtığı yolda yürüyoruz’

‘Başbuğ’un açtığı yolda yürüyoruz’

MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, MHP Kurucu ve Eski Başkanı Alpaslan Türkeş’in ölüm yıldönümü hakkında açıklamalarda bulundu. Çavdar, “Başbuğ’un açtığı yolda yürüyoruz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, muhalefet partilerinin liderleri ve MHP Kurucu ve Eski Başkanı Alpaslan Türkeş’in ölüm yıldönümü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çavdar, açıklamasında “Seçimden seçime dini vecibelerini yerine getiren Kılıçdaroğlu, bu seçimde cami cami geziyor, dilinden dua, elinden tespih düşürmüyor, geçen senenin aksine orucunu iftar saatinde açıyordu. Partilileri tedavülden kalkan propagandaları tekrardan dolaşıma sokuyor, ne kadar imanlı biri olduğundan, peygamber soyundan geldiğinden ve Kur’an-ı Kerim’i ezbere bildiğinden bahsediyorlardı. Hırka-i Şerifi, Mevlana hazretlerinin türbesini ziyaret etmişti. 2023 seçimlerine gidilen süreçte laikliği bir süreliğine askıya almış, Ramazana özel seçim kampanyasının startını vermişti” dedi.

‘ÖZENSİZ DAVRANIŞININ BİR SONUCUYDU’

Sözlerine devam eden Çavdar, “Bir süreliğine de olsa yalandan uzaklaşmak, iftiraya bulaşmamak, kötülüğe çanak tutmamak hepsine iyi gelecekti. İftar sonrası bir restoranın VİP odasında yerde bulunan seccadeye yanındakilerle birlikte ayakkabılarıyla basması ise dini değerlerimize karşı özensiz davranışının bir sonucuydu. Kemal Kılıçdaroğlu, seccadeyi görmediğini ve üzüntü duyduğunu ifade etse de bu açıklama gerçekleri örtmeye yetmedi. Gerçek, insanların Allah’ın huzurunda secdeye vardığı seccadenin ayaklar altına alınmasıydı. Kemal Kılıçdaroğlu, attığı adımdan habersizdi, sorumsuzdu, dikkatsizdi, fotoğraf çekinme telaşına kapılarak önüne bakamayacak kadar bilinçsizdi. Bundan önce olduğu gibi yine dini değerlerimizi ayaklar altına aldılar. Milli değerlerimize yaptıkları gibi seccadeyi de yok saydılar” dedi.

‘SİYASİ GÖSTERİYE DÖNÜŞTÜRDÜLER’

Başkan Çavdar, “Bir siyasi parti il başkanlığına isabet eden kurşunların hangi silahtan çıktığının, ateşlenirken hedef gözetip gözetmediğinin, hadisesinin arkasında siyasi birtakım hedeflerin olup olmadığının elbette ki üzerinde ciddiyetle durulması gerekir. İP İstanbul İl Başkanlığı’nın camından giren kurşunların izini süren emniyet görevlileri de hadisenin iç yüzünü hızlı bir şekilde aydınlattılar. İl Başkanlığı binasının az ilerisinde bulunan bir inşaat alanında bir hırsızlık kovalamacası yaşanıyor. İnşaat bekçisine ait bir silahtan çıktığı anlaşılan mermiler de İP il binasının camından içeri giriyor. Partisinin il başkanlığına kurşun isabet eden bir siyasi parti genel başkanının, olayın iç yüzünü aydınlatacak doğru bilgilerin elde edilmesini beklemeden bunu bir siyasi gösteriye dönüştürme gayreti de üzerinde durulması gereken bir olaydır. Olaydan sonra Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’nu da yanına alarak kameraların karşısına geçti. İl Başkanlığına isabet eden mermilerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlayan ifadeler kullanırken finalde herkesi 14 Mayıs’ta İP’e ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet etti” dedi.

‘ALGIYA, PROPAGANDAYA MUHTAÇ’

Çavdar, “Akşener’in siyasi oyunlarını az çok bilenler ve konuşma sırasındaki hâllerini inceleyenler, onun olayın vahametinden ziyade yeni bir mağduriyet keşfetmenin gizli sevincini yaşadığını görmüştür. Masanın devrik topuklusu Meral Akşener her olayda ‘kullan at’ şeklindeki algı oyunlarından medet umacak kadar algıya, propagandaya muhtaçtır. Olay aydınlığa kavuşunca töhmet altında bırakılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da haklı olarak ‘Gerçek ortaya çıktı, özür dileyecek misin?’ diye soruyor. Ama suçlarken, hedefe koyarken yüksek desibele ulaşan Meral Hanım’ın sesi soluğu, kendi haksızlığı ortaya çıkınca kayboluyor. Belki farkında değil ama böyle yaparak steril tutmak için titizlik gösterdiği gururunu kamuoyu önünde daha çok zedeliyor. Ülkedeki siyasi parti genel başkanı profesyonel dilenci gibi her olayda mağdura yatarken, kendisini sürekli yerlere atarak penaltı kovalayan uyanık futbolcu hâlleri sergilerken, orada burada dilenen insanlara kim kızabilir ki. Birisi klasik, diğeri profesyonel dilencidir zira. Meral Akşener’e oy vereceğinize yolda gördüğünüz dilenciye sadaka verin, en azından onun girdiği siyasi vebale ortak olmazsınız” dedi.

‘MİLYONLARCA EVLADIN DİMDİK AYAKTA DURUYOR’

Başkan Çavdar, “Başbuğ’umuz Alpaslan Türkeş, ÇiçiYabgu’dan sonra Türk milliyetçiliğini siyaset arenasına ilmek ilmek işlemiş, yol göstericiliğiyle, örnek davranışlarıyla, hedef ve idealleriyle, kısacası bütün canlılığıyla her zamanki yerini muhafaza etmiştir. Türk milleti ve vatanı var oldukça da hep aramızda olmaya devam edecektir. Ne mutlu Başbuğumuza ki hedeflerinin, ülkülerinin önemini kavramış, açtığı yoldan kararlı ve emin adımlarla yürüyen, emanetine sahip çıkan ve her geçen gün büyüyen milliyetçi hareket var. Ne mutlu bilge liderimize ki yetiştirdiği kadroları, canı gibi sevdiği Milliyetçi Hareket Partisi, büyük Türk milletinin birliğinin ve dirliğinin sigortası olmaya devam ediyor. Ne mutlu bizlere ki böyle bir bilge şahsiyete, tarihin sürekli doğruladığı bir lidere sahibiz. Onurlu ve ilkeli yaşamayı düstur edinmiş, milliyetçiliği Türk siyasetinin ve fikir hayatının temel direklerinden biri haline getirmiş, eşsiz bir dava adamına sahibiz. Ebedi istiratgâhında rahat ve huzur içinde uyuyabilirsin Başbuğum. Çünkü milyonlarca evladın, ideallerinin ve eserlerinin arkasında dimdik ayakta duruyor. Milyonlarca ülkücü, güçlü lider Türkiye’yi kurmak azmini muhafaza ediyor. Rahmetle anıyor, Cenab-ı Allah senden razı olsun diyoruz. Ruhun şad, mekânın cennet olsun” dedi

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 2 =