Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

İlimizde madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı,  Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Akçakoca Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları; Dursun Balaban, Suat Yıldız, Ekrem Çalık, İsmail Gültekin,  İlçe Kaymakamları, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskiner,   İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı, kamu kuruluşlarının il müdürleri, oda, birlik, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesinin bağımlılık olduğunu belirten Vali Yavuz; “Bu sorun hem insan sağlığını hem de toplumu ve toplumun geleceğini tehdit eden önemli bir sorun olarak karşımızda duruyor. Böylesine çok yönlü bir sorunu sadece bir kurumun bir kuruluşun inisiyatifine bırakmak ya da bundan çözüm beklemek oldukça iyimser bir bakış açısı olur. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerinin tüm kamu kuruluşlarının birlikte hareket ederek çözebileceği, mücadele edeceği bir alan olarak değerlendiriyoruz.

Hükümetimizin, bağımlılıkla mücadele konusunda aldığı kararlar ve attığı adımlardan da bahseden Vali Yavuz, buna ilişkin olarak ilimizde de detaylı stratejik planların hazırlandığını belirtti.

Kocaeli’nin sürekli göç alıyor olması ile birlikte bazı sorunların ortaya çıktığına değinen Vali Yavuz: “Önümüzdeki dönemde özellikle toplumun dezavantajlı grupları olarak nitelendirdiğimiz gruplara yönelik sosyal ve ekonomik projeleri devreye koymamız gerekiyor. İlimiz bunun için oldukça iyi bir model olabilir. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte üniversitelerimizle iş birliği yapmak suretiyle bu konuyu ağırlıklı olarak ele alıp, ne tür projeler yürütülebilir gibi çalışmaları üniversitelerimiz ile birlikte çalışıp sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşacağız.” diyerek, toplantının hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı 2020 yılı ilk 9 aylık dönem uyuşturucu arzıyla mücadele çalışmalarına ilişkin sunumlarını gerçekleştirdiler.

Daha sonra toplantıya katılan kurul üyeleri de bağımlılıkla mücadele konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Seddar Yavuz ve kurul üyelerine bilgi verdiler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 3 =