OLUMSUZLUK EKEN, BAŞARISIZLIK BİÇER

 

 

 

 

 

Benim bu memlekette çevrem geniş. Bir gazeteci olarak onlarca insanın sıkıntısına derman olacak haberler yapmışımdır. Çözüme de gidilmiştir. Mütevazi de olmayacağım bu konuda, “Serkan Sıdal’a git yazsın bu sorun çözülür” der insanlar. Her gün bu konuda da mail ve ihbarlar alırım.

 

Bu iletişimi kurmak için 15 yılımı bu mesleğe verdim. Belediye Başkanımızla da zaman zaman konuşuruz. Bana eksikleri ve fikirlerimi sorar ona da anlatırım. İşin özü ben bu toplumu iyi tanıyorum. Toplumun iyi analizini yapabilenlerde kolay kolay yanılmazlar. 

 

Konuyu seçim sonuçlarına getireceğim.

 

Kendi kendilerine kurdukları gruplarla siyaset yapıp, dışa açılamayanların, farklı seçmen gruplarıyla iletişim kurmayanların seçimlerde başarıya ulaşma imkanı yoktur.

 

Facebook ve sosyal medyada atıp tutmakla bu iş olmaz. Kentin tamamına hitap edecek teşkilatlar kuracaksın. İnsanlara dokunacaksın. Tabi genel başkanın ve partinin politikaları bu konu da önemli.

 

Evet! Bakın yazdıklarıma. Hepsi tuttu.

 

Siz şimdi çeşitli bahanelerin arkasına sığınıp biz nerede yanlış yaptık demezseniz, inanın bir daha ki seçim yine kaybedeceksiniz.

 

Yeni, eski farketmez. Bu ülkede herkes bir şekilde mesajını seçmene iletebiliyor.

 

Sen seçmene hakaret edeceksin, sonra oy vermesini isteyeceksin. Seçmen bundan alınır. Bir kere en çok insanları kırmayacak dikkatli dili muhalefetin kullanması gerekir.

 

Sen gazetecilerle kavga et, seçmenle iletişim kurma, belli yerler dışında il de ve ilçe de hiç çalışma yapma sonrasında başarı gelsin, gelmez arkadaş!

 

İşin özün  bu seçim herkes için ders niteliğindedir. Geniş geniş analizler yapacağız.

 

Öncelikle şunu görmek lazım ki, seçmen bütün partilere git dersini iyi çalış bir dahakine karşıma öyle gel demiştir.

 

Psikoloji dersinde hocamız hep derdi, “Olumsuzluk eken, başarısızlık biçer”.

 

Bu cümle de aslında o kadar çok öğüt var ki.

 

Son olarak şunu söyleyip yazıyı fazla uzatmadan bitireyim. 16 yıl 12 seçim de olduğu gibi bu seçimde de stratejisini Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine kuran muhalefet kaybetmiş, bunun farkına varıp da uzlaşma yolunda, 15 Temmuz’da oluşan ruhla birleşen MHP kazanmıştır.

 

Şimdi aynaya bakan ve doğru tahliller yapan kazanır, suçu üzerinden atıp, milleti suçlayan, paranoyaların arkasına sığınanlar da kaybeder. Tarih her zaman sonuçları yazar. Zaferde her zaman hatalarını görenlerin olmuştur… 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

56 − 53 =