“AYŞE TATİLE ÇIKSIN” SÖZLERİ İLE BAŞLAMIŞTI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Temsilciliği Başkanı Mehmet Arslan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44. Yıldönümünü kutladı, gazilere uzun ömürler diledi, şehitlerimizi andı. Arslan açıklamasında, “Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in “ Ayşe tatile çıksın” sözleri ile başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın üstünden tam 44 yıl geçti” dedi.

 

 

 

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Temsilciliği Başkanı Mehmet Arslan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44. Yıldönümünü kutladı. Arslan, “ 44 yıl önce yaşanan Kıbrıs Barış Harekâtı’nda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaşayan gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum” dedi.

 “AYŞE TATİLE ÇIKSIN” SÖZLERİ İLE BAŞLAMIŞTI

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in “ Ayşe tatile çıksın” sözleri ile başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın üstünden tam 44 yıl geçti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Temsilciliği Başkanı Mehmet Arslan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yılında bir mesaj yayınlayarak, “ 44 yıl önce yaşanan Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaşayan gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Bu hayattan göçmüş gazilerimize de yine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ÖNÜMÜZDE Kİ YIL ETKİNLİKLER YAPILACAK

Bu sene Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde herhangi bir etkinlik düzenlemediklerini belirten Arslan önümüzdeki yıl düzenleyecekleri etkinlikler ile Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünü en iyi şekilde kutlayacaklarını ifade etti.

“250 GAZİMİZ HAYATTA BULUNUYOR”

44 sene önce yaşanan Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili önemli bilgiler veren Başkan Arslan, “ Kıbrıs Barış Harekatına katılan tüm personel sayısı 37 bin 567 kişiydi. Bu sayının 498 kişisi şehit oldu. Bu sayının için 56 kişi Kocatepe Muhribinde bulunuyordu ve ne yazık ki bulunamadılar. Gemi batmadan sallar ile kurtulmayı başaran personel 72 saat boyunca denizde bekledikten sonra kurtarılabildiler. Bu hayatta kalan personeller arasında 4 kişi Gölcüklüydü. Bu 4 kişiden ikisi rahmetli oldu. Emekli Albay İsmail Gül  ve  Emekli Astsubay Ahmet Işıklı Kocatepe Muhribinden hayatta kalan personellerdir. Bunun haricinde Gölcük’te Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış olan 250 gazimiz hayatta bulunuyor” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 18 = 28