AYNACI; “AYNI GEMİDE HİÇ OLMADIK”

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail AYNACI, yaptığı haftalık basın açıklamasında, geçtiğimiz pazar günü toplanan ve kamuoyunda 6’lı masa olarak bilinen muhalefet partilerinin, çeşitli tarihlerde bir araya gelerek aldığı kararları değerlendirdi. Önceki gün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından çıkan sonuçları da gündemine taşıdı.

“AMACIMIZ MUTLU VE REFAH İÇİNDE BİR TÜRKİYE’YE KAVUŞMAK”

“Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, altılı masa olarak bilinen oluşum, Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ülkeye fayda sağlamayacağını, parlamenter sistemin ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koymak açısından, bu konuda aynı fikre sahip olan muhalefet partilerinin bir araya gelerek oluşturduğu demokratik bir oluşumdur.

 

Bu masa her toplandığında, seçimler için hangi aday hakkında karar verildiği en çok da iktidarın merak konusu.

Geçtiğimiz pazar günü Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hedefinin konuşulduğu altıncı toplantı gerçekleştirildi. Alınan kararlarda bu topraklarda ;

 

-Toplumsal kutuplaşma son bulacak,

-Hak eden hak ettiğini eksiksiz alacak,

-İsraf ve hayat pahalılığı son bulacak,

-Öfke ve nefret dili kaybedecek,

-Demokrasi ve hukukun üstünlüğü tesis edilecek… ifadelerine yer verildi. Ayrıca ortak mutabakat gereği seçim öncesi, seçim sırası ve sonrasında istişarenin devamı konusunda karar alındı.

 

İktidar ise, İYİ Parti’nin ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının peşine düşmüştür. Oysa biz diyoruz ki, adayımız kim olursa olsun ülkemizin kazanması önemlidir. Seçimi kimin kazanacağından çok memleketimizi bu zor durumdan çıkarmak tek hedefimizdir.

 

Ne yazık ki ülkemizin yaşadığı, özellikle son dört yıldır katlanarak artan ve milletimize ağır bir yük haline gelen tüm sorunların kaynağında tek bir kişinin tahakkümü bulunmaktadır.Bu tek kişinin belirlediği dar bir grup, her zenginlikten faydalanmaktadır. Devletin bütün kaynaklarını kullanmaktadır. İşte milletimizin bu gerçekleri daha net görebilmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. ”

“ÖĞRETMENLERİMİZ İSYANDA”

Yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına da değinen AYNACI,

sözlerini şöyle sürdürdü :

“Dört gözle kabineden çıkacak kararları bekleyen birileri vardı.Uzun bir süredir özellikle seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışan öğretmenlerimiz…Öğretmenlerimiz kendilerine uygulanacak olan ve Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledikleri kariyer sınavına şiddetle karşı çıkıyorlar. Bu sınavın ayrıştırma yaratacağını söylüyorlar. Bu konuda bir karar çıkıp çıkmayacağı müjdesi için bekledikleri toplantıdan hayal kırıklığı çıktı.

Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve biz, öğretmenlerimize yapılan bu zulme sessiz kalmayacağız.Onların itibarını koruyacağımız günler yaklaşıyor. Az kaldı.”şeklinde konuştu.

“AYNI GEMİDE HİÇ OLMADIK”

Yine kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı’nın, “Hepimiz aynı gemideyiz.Gemi su alarak batarsa hepimiz boğulacağız.”sözlerini değerlendiren İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail AYNACI,

“Biz haramilerle, yetim hakkı yiyenlerle hiç bir zaman aynı gemide olmadık.

Zaten geminin kaptan köşkünde olanlar belli. Kürek kısmında da milletimiz bulunuyor. Her ne hikmetse gemi hep su alırken, bu laf kullanılıyor.

 

Biz zaten yıllardır boğuluyoruz. Makam sizde, para sizde, güç sizde.Biz ne saraylarınıza girdik, ne gemiciklerinize bindik.Bu yüzden aynı gemide değiliz. Hem neden seçimler yaklaşırken gemide oluyoruz?”ifadelerini kullandı.

 

*İYİ PARTİ GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI*

*İsmail AYNACI*

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

39 − 32 =