ASGARİ ÜCRETTE KARAR GÜNÜ

Yıl sonu yaklaşırken, ‘Asgari ücret ne kadar, ne zaman açıklanacak’ sorusu gündemdeki sıcaklığını giderek artırıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısıyla bugün düğüm çözülüyor

Türkiye, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı ve gelecek açıklamalara odaklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret 2023 için hem işçi hem de işveren kesiminin memnun olacağı bir rakam üzerinde uzlaşma sağlanacağını ifade etti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında 3. toplantısı bugün (20 Aralık 2022) gerçekleşecek. Komisyon işçi, işveren ve hükümetten 5’er kişilik yetkilerle beraber 15 kişiden oluşuyor.

TOPLANTI 14:00’TE

Asgari ücret belirlenirken başta enflasyon olmak üzere geçim üzerindeki tüm rakamlar masaya yatırılacak. TÜİK verileri, Bakanlığın anketi, TÜRK-İŞ’in ve TİSK’in teklifi ile beraber uzlaşma aranacak. Asgari ücret 3. toplantısı saat 14:00’de başlayacak. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Saat 16:30 civarında taraflardan açıklama gelmesi bekleniyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 5