ALP’TEN ÇARPICI SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

 

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp düzenlediği basın toplantısı ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çarpıcı açıklamalar yapan Alp, “16 yıldır gerçekleştiremediğimiz hedeflerimize, hayallerimize ulaşmanın mücadelesini 5 yıl boyunca ciddi bir gayret ile vereceğiz” dedi. Alp ayrıca, partisinin ve diğer partilerin durumunu değerlendirdi, CHP’den ve HDP’ye oy kaydığı oldukça net” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp düzenlediği basın toplantısı ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Katılım yoğunluğu ile Dünya demokrasisine örnek bir seçimin gerçekleştiğinin altını çizen Alp ayrıca şunları söyledi: “Yapılan seçimlerle Cumhurbaşkanımız %52.5 oy ile yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmiştir. Bu seçimle birlikte artık Türkiye hedeflerine yeni bir sistem ile birlikte ilerleyecek. Tüm seçmenlerimize ve teşkilat mensuplarımıza, sandık kurullarında en üst ve alt kademeler de görev yapan dava arkadaşlarıma da teşekkürlerimi bir borç biliyorum. O gün güvenliğimizi sağlayan tüm emniyet mensuplarımıza, rahatsızlık verdiğimiz tüm seçmenlerimize de minnetlerimi sunuyorum” dedi.

5 YIL BOYUNCA CİDDİ BİR GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Alp açıklamasının devamında ise, “Dünya siyasi tarihi önemli bir güne şahit olmuştur. Son kullanma tarihi dolmuş bir sistem artık yenisi ile değişmiştir. Milletimiz AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a inanıyor ve güveniyor. 16 yıldır gerçekleştiremediğimiz hedeflerimize, hayallerimize ulaşmanın mücadelesini 5 yıl boyunca ciddi bir gayret ile vereceğiz. Bizler teşkilat olarak Türkiye ortalamasının üstünde bir oy aldık. Gölcük halkımızın partimize ve liderimize güveninin arttığının bir göstergesi olmuştur. Teşkilat olarak seçmenimizle iletişimimizin ideoloğumuzun güçlü olduğunu ve her kesime ve alana ulaştığımızın ispatıdır. Bu yönümüzün de güçlü olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Bundan sonra önümüze bakacağız” ifadelerini kullandı.

BUGÜN İTİBARİYLE YENİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Pazar günü seçimi yaparız, Pazartesi günü ise yeni seçim için çalışmalara başlarız diyen Alp, “Bugün sabah 8 itibariyle sokaktaydık. Şimdi şapkamızı önümüze koyacağız, bu akşamda yönetimimiz ile bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Neden yüzde 57 aldıkta, yüzde 60 alamadık, bunun hesabına bakacağız. Bir dahi seçimde oy oranını yukarıya çıkartmak için ne yapmak lazım bunu düşünürüz. Kimse dokunamamışız, kimin gönlünü alamamışız, nerede eksiğimiz var bunun değerlendirmesini yaparız. Bizim hedefimiz her zaman aldığımız oyun üstüne çıkmaktır. Bugün itibariyle yeniden seçim çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Gerek Mart ayında yapılacak yerel seçimler, gerekse bir sonra ki genel seçimlerle ilgili çalışmalarımız bugün itibariyle başlamıştır. Benim düşünceme göre 5 yıl seçimsiz bir dönem geçirme ihtiyacı ülkemiz için var. Seçim dönemleri içinde rekabetten kaynaklı bazı şeyler yaşanabiliyor. Seçim dönemi bitince bir ve kardeşçe yaşamayı da biliyoruz. Bu bağlamda hiç kimseyi ötekileştirme niyetinde değiliz. Bizim gönlümüz, kapımız herkese açık. Bundan dolayı siyasi rekabet içinde üzdüğümüz kırdığımız varsa, tüm seçmenlerimizden de anlayış bekliyoruz. Bundan sonra ulaşamadığımız seçmenimiz varsa onların üzerine titreyip, çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

SEÇMENİN KARARINA SAYGI GÖSTERMEK DÜŞER

İttifaklarla beraber artık bizi çok partili bir meclis bekliyor diyen Alp, seçim sonuçlarıyla ilgili ayrıca şunları dile getirdi: “Milletimiz parti olarak bu seçim sonuçlarıyla bize bir mesaj verdi. Diğer partilere de bir aslında bir mesaj verdi. Her siyasi partiye bir görev verdi. Buradaki eksiklerimizi bizde değerlendireceğiz. Oyumuz neden düştü, bizde bunun gerekçelerine bakacağız. Seçmen tercihini bu şekilde yapmış bize de saygı göstermek düşer” şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİSTE DE DEVAM EDER

Cumhur ittifakı ile ilgili de bir değerlendirme yapan Alp, “Biz bu seçimlere bir ittifakla girdik. Biz ittifak içinde de mecliste beraber temsil edileceğimizi düşünüyorum. Cumhur ittifakına katılan MHP ve BBP ile ortak paydalarımız aynı. Hepimizin niyeti ülke, vatan, bayrak. Bu ittifak tabi ki devam edecektir. Siyasi partilerin farklı politikaları olabilir. Asgari müşterekte buluşulacaktır. Bugünkü konjektör de bu coğrafyada ülkemizin birliği ve bekasının öneminin farkında olmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile MHP ve BBP’yi de kutlamak istiyorum. Onlarda canla başla çalıştılar ve bu başarıya ortak oldular” dedi.

CHP’DEN HDP’YE OY KAYDIĞI AÇIKÇA GÖZÜKÜYOR

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine baktığımız zaman partiler arası oy kaymaları açıkça gözüküyor diyen Alp, “CHP’nin milletvekili seçimlerinde HDP’ye oy kayması açıkça gözüküyor. HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde de İnce’ye oy kayması açıkça gözüküyor. İYİ Parti’de de aynı oy kayması dikkat çekiyor. Cumhur ittifakında da MHP ile AK Parti arasında oy kayması net ortada. Seçmenin eğilimleri bu noktada dikkat çekici. Bu durum bir daha ki seçim için iyi değerlendirmesi gerekli. Bunu göre de yol haritası çıkarılacaktır. Artık görüyoruz ki, seçmenlerin bir oyu değil, iki oyu var. Seçmeni hiçbir parti küçümsemeyecek. Zaten bu sisteminde en güzel tarafı bu” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Print

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 1