ALLAH ÖMÜR VERDİĞİ SÜRECE BÖYLE DAVALARIN TAKİPÇİSİYİM

Aleyna Çakır’ı öldürdüğü iddia edilen Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun boş bir arazide ölü bulundu. Gülay Uygun’un olayın intihar olduğunu iddia etti. Uygun ailesi, Müge Anlı ve ekibini sorumlu tuttu. Müge Anlı, canlı yayında konuyla ilgili konuştu. Müge Anlı yaptığı açıklamada “Allah gönlümü biliyor. Ne yaparsanız yapın, ben bu yoldan dönmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020 tarihinde Ankara‘nın Keçiören ilçesinde bir evde ölü olarak bulundu. Şüpheli ölümle ilgili araştırmalar sürerken sevgilisi olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun‘un, Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler sosyal medyaya sızdı. Çakır’ın baygın bir şekilde yerde yattığı görüntülerin Uygun tarafından daha önce sosyal medyada canlı yayınla paylaşıldığı ortaya çıktı.

Bu görüntülerin ardından Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili cinayet ihtimali üzerinde duran polis, Ümit Can Uygun‘u gözaltına aldı. Uygun, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bir süredir olayı programında işleyen Müge Anlı, Çakır’ın şiddet gördüğü ana ait ses kaydını da yayınladı.

BOŞ ARAZİDE BULUNDU

Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun, sabah saatlerinde evden çıktı. Gülay Uygun’dan bir süre haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis ve Uygun’un yakınları, kayıp kadını aramaya başladı. Gülay Uygun, yakınları tarafından Keçiören’de her zamanki gittikleri boş bir alanda başından silahla vurulmuş şekilde bulundu.

Olay yerine çağrılan polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Uygun’un hayatını kaybettiği tespit edildi. Yapılan ilk incelemede ise Gülay Uygun’un intihar ettiği belirlendi. Uygun’un akrabaları ise Günay Uygun’un ölümünden Müge Anlı ve ekibini sorumlu tutarak olay yerine gözyaşı döktü.

“MÜGE ANLI VE EKİBİ SUÇLUDUR”

Bu zamana kadar hiç konuşmadığını belirten Ümit Can Uygun şunları söyledi:

* Benim annem şimdi orada yatıyor. Aleyna da orada yatıyor. Aleyna’nın anne babası cayır cayır ağlıyor.

* Kendi babası kızına tecavüz eden kansızın biridir. Bakın bunu kimse unutmasın. Kendi babası kızına tecavüz edip de televizyonda bağıran insanlardır.

* Şimdiye kadar hep sessiz kaldım. Avukatım bana sessiz kalacağız dedi. Ama bu saatten sonra kimse susmayacak. Sizin yüzünüzden dolay benim annem orada yatıyor.

* Bu ölümden de Müge Anlı ve yanında çalışıp da beni 24 saat arayanlar suçludur. Oğlum buraya bağlan diyenlerdir. Bizzat hepsinden şikâyetçiyim.

“BENİM EŞİM ÖLÜM NEDENİM MÜGE ANLI’DIR DEMİŞ”

Eşinin mektup bıraktığını belirten Durak Uygun, “Benim eşim Müge Anlı’nın bir kelimesine kendinin öldürdü. Benim eşim yanına yazmış benim ölüm nedenim Müge Anlı’dır demiş. Benim eşim o kadar gururlu ki dayanamadı. Onları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

“BU, BİR YILDIRMA POLİTİKASI”

Uygun ailesinin şok suçlamaları karşısında gözler Müge Anlı’ya çevrildi. Anlı, canlı yayında suçlamalar hakkında konuştu. Anlı, “Ailesine baş sağlığı diliyorum. Aleyna’nın ailesinin buraya geldiğinden beri ailem, yakınlarım, programa gelenler tehdit ediliyordu. Beklenen oldu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben gazeteciyim. Kimsenin tarafı değilim. 

Allah gönlümü biliyor. Ne yaparsanız yapın, ben bu yoldan dönmeyeceğim. Allah ömür verdiği sürece. Kim ne kadar tehdit ederse etsin, Aleyna’nın ve onlarca genç kızın şantajla, tehditle, kötü yollara sürüklenmesi ve onların üzerinden para kazanılması doğru değildir. Bunların cezalandırılması gerekir. Ben bunu söylemeye devam edeceğim. Başka Aleyna’lar ölsün istemiyorum.

Bu bir yıldırma politikası, olayı başka bir yere çekme politikası. Keşke olmasaydı. O kadar üzüldüm ki.” ifadelerini kullandı.

“ELİNDE POŞET VARKEN ENSESİNDEN BİR KURŞUNLA ÖLÜYOR”

Anlı, “Anne intihar etmeyi düşünüyor ama ağzından maskesini bile çıkarmıyor. Elinde poşetler var ve ensesinden bir kurşunla intihar ediyor. Öncelikle aileye başsağlığı diliyorum. Konu annenin üzerinde değilken kadın dün ölüyor. Ben annenin adını ve fotoğrafını vermedim. Kim ne tehdit ederse kim yıldırmaya çalışsa da devam edeceğim. Bunların cezalandırılması gerekiyor. Çünkü başka Aleyna ölsün istemiyorum. Keşke hanımefendi hayatta olsaydı. Keşke hanımefendi oğluna ulaşmaya çalıştığımızda bizimle konuşsaydı. Ben hanımefendinin adını ve fotoğrafını vermedim. Devlete bıraktım. 3,5 aydır neredeyse tüm medya kuruluşlarında oğlu hakkında bunlar denilirken sakin kalan bir hanımefendi devlet araya girince mi intihar etti ne oldu yani? Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Senin eşin bir sözü kendini vuruyor senin söylemine göre. Keşke bu tavrı Aleyna ölürken oğluna da gösterseydin. Sen benim için ne söylersen söyle ben senin de karşında değilim.” sözlerine yer verdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 − = 35