ALİ YILDIRIM SEZER FARKI!..

Dün Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, sosyal medya platformundan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma sayısız teşekkür geldi fakat bir vatandaşımız, başkan Sezer’in paylaşımının altına olumsuz bir yorum yaptı. Burası çok önemli, başkan Sezer ne yaptı peki?

Normal şartlarda siyasiler, yöneticiler böyle yorumları görmezden gelir. Fakat Başkan Sezer, gelen o yoruma uzun bir cevap yazdı,  konuyu, mecburiyeti tamamen anlattı. Yani vatandaşın  aklında soru işareti bırakmadı.

İşte bu da kendisine ulaşmak isteyen her kişinin bir telefon kadar uzağında olan, telefonlarını açan, aklında ki soru işaretlerini aydınlatan, Gölcük’e yapılan her hizmetin vatandaşa yapıldığını anlatan başkan Sezer’in yol yürüyüşü.

Sezer’i,  gençlerle halı saha maçı yaparken, bir gün  İlkokul öğretmenini ziyaret ederken, , özel bireylerin en sevdiği, sevgilerini göstermekte çekinmedikleri başkanları olduğunu görürken, sokakta büyüğünü gördüğünde aslan Mehmet Amcam diye sarılırken, Gölcük insanının  sevincini ve mutluluğunu, hüznünü ve kederini paylaşırken görebilirsiniz.  Yani Başkan Sezer, Belediyeciliğin  sadece vatandaşın yerelde beklediği yolunun-kaldırımının yapılması, alt yapının-üst yapının düzenlenmesi, çöpünün atılması, temizliğinin yapılması olmadığını gösteren başkanlardan. Aslında fiziki bir hizmet anlayışının yanında Gönül belediyeciliği ile de vatandaşa dokunabilmenin, gönül belediyeciliğini başarabilmenin fotoğrafıdır bu cevap. Bu da  Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Farkı’dır…

PAYLAŞIM VE VATANDAŞIN YORUMU

Dün sosyal medya platformunda Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  yapımı tamamlanan projelerinden Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan 680 metre uzunluktaki yol ve köprü hizmetinin öncesi, sonrası fotoğraflarını

‘YENİ KÖPRÜ VE YOL; GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ’NİN VE BÖLGENİN TRAFİĞİNİ RAHATLATTI’ sözleriyle paylaştı.

Başkan Sezer’in bu paylaşımı birçok teşekkür alırken, Gölcük’lü bir vatandaşımız başkanın paylaşımın altına yazdığı yorumla şu ifadeleri kullandı;

-‘Evet binalar yapılıyor betonlaşıyoruz yeşillik kalmamış büyük Mim marifet yok etmek üzerine kurulmuş bir hayat’

Bu yorum üzerine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük’lü vatandaşına konuyu detaylı bir şekilde anlattı, İşte bu harekette, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Farkı’dır dedirtti.

Başkan Sezer’in cevabı;

‘Buradaki konu biraz farklı.

Yunus Emre Mahallesi’ndeki Saraylı Koop,’ni ziyaret ettiğimde; sürücüler hastanenin otopark yanındaki bayırdan geri geri gelerek dönüş yaptıklarını ve bu yüzden de trafiğin sıkıştığını anlattılar.

Beraber yerine giderek inceleme yaptık.

Öncelikle; eczanelerin bulunduğu binaların arkasından, eski yola – köprüye bir bağlantı yolu yapılmasını düşündüm. Ancak; yüksek eğim, dere kenarı olması ve tekrar aynı yola bağlanması nedeniyle çözüm olmayacağına karar verdik.

İhsaniye Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu çok sayıda minibüs yanında özel araçların da yoğun olarak kullandığı bölgedeki trafik sorunu; yapılan yeni köprü, yol ve tek yönlü trafik düzenlemesi ile çözüldü.

Bu yol imar planlarında olmadığından, öncelikle imar planları değiştirildi ve hızlı bir şekilde imalat Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Yeni yapılan köprü ve yol, İpekyolu Caddesi üzerinde yeni trafik ışıkları, tek yön düzenlemesi ile, trafik akışı düzene girdi. Hastaneye gelen ve giden ambulanslar zaman kaybetmemeye başladılar. Burada kazanılan zamana hepimizin ihtiyacı olabilir.

Ayrıca; Beyoğlu Deresi üzerindeki bu köprü, sel ve deprem vb afetlere dayanıklı, kazık çakılarak inşa edilmiş, derenin iki yakasını birbirine bağlaması açısından da önemli bir ulaşım yoludur.’ İfadelerini kullandı.

YOL MEDENİYETTİR, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan 680 metre uzunluktaki yol ve köprü çalışması tamamlanarak geçtiğimiz yıl Gölcük’lü vatandaşların kullanımına açıldı. Hatırlarsanız o yol ilçemizde büyük sıkıntılar yaratıyordu.  Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yolu ile ambulansların, özellikle; Hastane önünde dönüşlerde yaşadıkları sorun nedeniyle, Gölcük Belediyesi’nin yaptığı talep sonrasında yapılan köprü ile toplu taşıma, özel araçları ile hastaneye ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın artık konforlu ve güvenli bir yolu var.

En önemlisi Zamandan kazandık, çünkü ambulans için zaman hayattır, güven kazandık sel, deprem ve bunun gibi afetlere dayanıklı bir yolumuz oldu. Ayrıca konfor kazandık. Bu hizmet ise alkışlanır, çünkü yol medeniyettir.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

33 − = 26