AKPARTİ’NİN İzmit İtrazına ret!

AKPARTİ’NİN İzmit İtrazına ret!

AKP, ilimizde kaybettiği tek belediye olan İzmit için ilçe seçim kuruluna başvurmuştu. Avukat ilçe başkanı Ali Güney’in 25 maddelik itiraz dilekçesi dün ilçe seçim kurulları tarafından reddedildi. Güney’in İl Seçim Kurulu’na başvurması bekleniyor

31 Mart seçimlerinde AKPARTİ Kocaeli’de çok önemli bir yara aldı. 11 ilçe belediyesini ve Büyükşehir’i kazanan iktidar partisi, merkez ilçe İzmit’i kaybetti. AKP’liler bu kayıp sonrasında harekete geçti. AKPARTİ İzmit İlçe Başkanı Avukat Ali Güney, seçimle ilgili itirazda bulundu. Güney 25 maddelik bir dilekçe ile ilçe seçim kurullarında yaptığı itirazda; İzmit Belediye Başkanlığı seçimlerinde kullanılan oyların sandık sonuç tutanaklarında ve oyların hesaplanmasında maddi hatalar yapıldığını, geçerli sayılması gerek oyların geçersiz sayıldığı, AKP’ye ayrılan bölüm içerisine çift basılan oyların, AKP bölümünden taşmış ancak bölüme ait olduğu anlaşılan 5 bin 769 adet oyun geçersiz sayıldığı, bundan dolayı 2001-2488 nolu sandıklar arasındaki tüm sandıklardaki geçersiz oyların tekrar sayılması gerektiğini ifade etti.

İlçe seçim kuruluna 3 defa başvuru yapan Güney ilk dilekçesinde geçersiz oy sayısını 4 bin 338, ikinci dilekçesinde ise 4 bin 790 olarak belirledi. Son olarak 5 bin 769 geçerli olması gerekirken geçersiz sayılan oy tespit ettiklerini ifade eden Güney’e ilçe seçim kurulundan ret cevabı verildi. İtirazı reddedilen AKP İzmit İlçe Başkanlığı’nın bugün İl Seçim Kurulu’na başvurması bekleniyor. Kent kamuoyundaki genel kanı yapılan itirazların sonuç değiştirmeyeceği yönünde.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1