Ağır tonajlı araçların geçtiği yol artık daha güvenli

Kartepe ilçesi Uzunbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde tek şeritli olan yol Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan köprü ve bağlantı yoluyla 4 şeride çıkarıldı

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri bölgede önemli bir görevi üstlenen Kartepe ilçesi Uzunbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde yol çalışması yaptı. Ağır tonajlı araçların geçtiği ve birçok fabrikaların bulunduğu bölgeye köprü ve 4 şeritli yol yapılarak, ulaşımın daha güvenli ve kaliteli olması sağlandı.

TEK ŞERİTLİ YOL 4 ŞERİDE ÇIKARILDI

Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki yolların daha modern ve vatandaşların ihtiyaçlarını daha uygun şekilde karşılaması için yol çalışmalarını hız kestirmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Kartepe ilçesi Uzunbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde önceden tek şeritli olan yol 4 şeride çıkarıldı. Ayrıca çalışma kapsamında 25 metre uzunluğunda 22,5 metre genişliğindeki köprü yapımı da tamamlandı.

YOL MUKAVEMETİ ARTIRILDI

Ekipler köprüye yaklaşım yolu olan 200 metrelik kısımda 1800 ton üç kat asfalt serdi. Fabrikaların bölgede yoğun olmasından dolayı ağır tonajlı araçların sıkça kullandığı yola, mukavemeti arttırmak ve aşınmayı geciktirmek için bitümlü temel ve binder asfalt tabakası serildi.

YOL DAHA KONFORLU VE GÜVENLİ HALE GELDİ

Bölgede fabrikaların yoğunlukta olması sebebiyle ağır tonajlı araçlar tarafından sıkça kullanılan yol, yapılan dört şeritli köprü ve yol ile daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

85 + = 94