Adım Adım Bir Başarı Hikayesi

Rize’de doğdu, 15 yaşında Kocaeli’ye geldi.
Birazdan bir başarı öyküsü ve bir azmin öyküsünü okuyacaksınız.
Sulbiye Kurtuluş; Gölcük Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden, ama kendisi şuan olduğu yere öyle kolay gelmiyor, tabiri caizse tırnaklarıyla kaza kaza geliyor. Hikayesi 15 yaşında doğup, büyüdüğü, memleketinden 15 yaşında evlenerek Kocaeli’ye taşınması ile başlıyor belki de. Her zaman üretmeyi seven oldum diyor, Ve kendisi şöyle anlatıyor;
Hep bir el becerim ve isteğim vardı. Çocukluğumdan gelen bir şey,  küçükken çocuklar bebeklerle oynarken, ben bebeklere kıyafet dikerdim, nakış yapardım diyor.
2005- 2006 yılında mahallemizde el sanatları kursu açıldı. Ve beni orada keşfeden aslında hocam oldu. Sen çok yeteneklisin dedi, ve aslında her şey o zaman başladı.
Sende geleceğin hocasını görüyorum dedi.
Başlamak ister misin? Dedi.
Okulunu dışardan bitir dedi. Bölümüne gittim, bir çok kursa gittim. 12 yıldır bu işin çabası içerisindeyim. Ve bir gün kendime kurs veren hocaların yerinde neden ben olmayayım dedim, bende yapabilirim dedim. Okullarımı bitirdim, sınavlarımı verdim.
Formasyon aldım, oryantasyon aldım, birçok kursu bitirdim şuan 30 tane belgeye sahibim, bunun 2 tanesi teşekkür belgesi.
Kadın isterse her şeyi yapabilir. Ben hayallerimi gerçekleştirdim, bir nebze umut olabilirsem ne mutlu bana.
Ben 12 yıldır bu işin uğraşını veriyorum. İnanın gece gündüz çalıştım, kendime daha çok ne katabilirim diye şehir şehir dolaştım.
El nakışları kendini çok yenileyen bir branş, Osmanlıdan günümüze gelen ve geçmişi tarihe dayanan bir branş.
Yurt dışına da çıktım. Ve orada da bu kurslara gittim. Bizim antep  işlerimiz orada Kıbrış işi olarak geçiyor. Nerede kurs varsa nerede sergi açılırsa giderim. Kendimi geliştirmek için gitmediğim şehir ve kurs kalmamıştır diyebilirim.
Bugün hayallerimi gerçekleştirdim. Kendimi çok şey kattım, mesleğimle ilgili bildiklerimi insanlarla paylaşmak faydalı olmak benim en büyük ilkem diyebilirim.
İşte Sulbiye Kurtuluş’un hikayesi böyle, 12 yıldır verdiği emeğinin karşılığını bugün insanlara bir şeyler katarak alıyor. Sulbiye öğretmen 2 çocuk annesi, çocuklarının üniversiteyi bitirdiklerini ve mezun olduklarını söylerken gözlerinin içi gülüyor. Ve aslında en büyük teşekkürü de kızım Esra’ya ve oğlum Sezer’e diyor. Buralara gelmemde payları çok büyük, hep destekçim oldular onlara minnettarım diyor. Yine aileme, komşularıma ve eşime de destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum diyor.
ŞİMDİ İSE SERGİ ZAMANI
Gölcük Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen “El sanatları kursu” Sulbiye Kurtuluş, hocanın öğretmenliğinde kursiyerleri tarafından, el nakışları, ürünlerinin bulunduğu sergi Gölcük Kongre Salonunda açılıyor.
Halk eğitim merkezi bünyesinde ve destekleriyle 3 Aralık 2018 Pazartesi günü açılan ve haftanın 3 günü devam eden sergi, Değirmendere Topçular Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Camii Kuran Kursu’nun  boş sınıfında açılmıştı. Sene boyunca devam eden El sanatları kurs dönemi başarıyla 26 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor
“Sergi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı döneminde el sanatları alanında görev alan öğretmen Sulbiye Kurtuluş’un,  yetiştirdiği kursiyerler tarafından, el emeği göz nuru eserlerden oluşuyor. Kursta 20 kursiyer yaptıkları eserleri Gölcük Belediyesi Kongre Merkezinde sergilenecek.
Öğretmen Sulbiye Kurtuluş “ Kursiyerlerim, çok fazla ürün çıkardı, çok çalışıp çok emek verdiler. Ürünlerin hepsini sergimize çıkartamıyoruz, yerimiz kısıtlı olduğu için seçerek bir kısmını sizlerle buluşturabileceğiz. Serginin açılmasına katkı sunan kurum ve kuruluşlara, Değerli Gölcük Halk Eğitim Müdürüm Mehmet Afiz Arvas’a, Gölcük Halk Eğitim Müdür Yardımcımız Ümran Ceyhan’a,  Gölcük Halk Eğitim Müdür Yardımcımız Adile Özçelik’e, Gölcük Müftümüz İlyas Öztel’e,  Yavuz Selim Camii İmamımız Ozan Sarı’ya ve Ben her şeyden önce emeğe saygı adına, uzun zamandır emek veren kursiyerlerimin her birine tek tek teşekkür ediyorum. Tüm öğrettiklerime değer kattılar” diyor.
Ve Değerli Gölcük halkını, 12 Haziran Çarşamba Saat: 12.00’DA gerçekleşecek olan sergiye davet ediyor.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

84 − = 82