ADANUR YENİ BİR PAYLAŞIM İLE KENDİNİ SAVUNDU

 

 

 

 

 

 

CHP’li Nedim Adanur’un seçim sonrası yaptığı Ömer Hayyam şiirli paylaşımı AK Partililerin büyük tepkisini çekmişti. Adanur sosyal medya hesabından bu paylaşımı kaldırmazken, yeni bir açıklama yaptı ve kendisi ve ailesi hakkında hakaret edenlerle hukuk çerçevesinde hesabın sorulacağını söyledi. İşte Adanur’un yeni yaptığı paylaşım noktasına virgülüne dokundan yayınlıyoruz…

 

 

 

 

ADİL OLMAYAN BİR SEÇİM SÜRECİNİN ARDINDAN.

 

…Bir seçim süreci daha geride kaldı tabidir ki yankıları sürecek ve konuşulmaya devam edecek. Çünkü her yönüyle adil olmadığına herkesin inandığı gibi ben de inanmıyorum. Yazımı ince ayrıntılarıyla yazmaya kalksam saatler ve sayfalar yetmez. Fakat demokrasinin ülkemize tam yerleşmediği de herkesce kabul edilen bir gerçektir.

 

…Bu nedenle yazımı mümkün olduğu kadar kısa tutacağım. Çünkü kendimi yormamın bir anlamı yok. Seçim günü görev yaptığım seçim bölgesinde bir zat benim yaşadıklarım, bir çok seçim bölgesinde yaşananlardan farksızdı.

 

…Kural kaide tanımamazlıklardan kaynaklı sözlü, fiziki, tartışma ve kavgalar. Bunları tetikleyenler ise bir kısım meclis üyeleri, sandık sorumluları, müşahit ve alandaki sorumlularla o alanlara yığılan sempatizanlarıdır. Çok şükür ki zorda olsa olayları yatıştırmak sevindiriciydi.

 

…Başta söylediğim gibi bu seçim adil bir yarış içerisinde olmamıştır. Bu tüm taraflarca da bilinmektedir. Ne var ki Seçimin doğasında öyle de olsa böyle de olsa Seçimin kazananı ve kaybedeni olur. Fakat seçim bittiğinde seçimin kazananı kaybedeni olmamalı çünkü o süreç artık sona ermiştir. Artçıları tabi ki de sürecektir. O ayrı. Artık bundan sonra İktidar olanlar vaat ettiklerini yapmaya çalışırken, muhalefette takip ederek gerektiğinde hesap soracak şekilde denetleyecektir.

 

… Hepimize düşen Hükümet olan tarafa Kolaylıklar ve Başarılar dinlemektir. Çünkü aynı geminin içinde yaşayıp yol almaktayız. Seçimin o hengameli atmosferinden çıktığımda hasta halimle Başarı dileklerimin yer aldığı başlıkla paylaştığım ünlü filozof ve düşünür Ömer Hayyam’ın (DT.1048.) tüm zamanlarda karşımıza çıkan ve herkesçe de bilinen aynı zamanda bir çok kişi tarafından da paylaşılan yine yasak olmayan yayınlardan olan şiirini, değiştirmeden, üzerinde herhangi bir oynama yapmadan, yorum dahi eklemeden yayımladım.

 

…İnsanlar zaman zaman, toplum olarakta geçmişten alıntılar yaparız bunu kimse inkar edemez, ha bu suç unsuru da değildir ve olamaz da. Ne var ki bu paylaşımımı sığ görüş ve anlayışlarla çarpıtılarak Şahsıma ve Aileme karşı, kişiler tarafından ağır hakaretler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Paylaşımımla ilgili yapılan yorumlara verdiğim hassas ve usluplu cevaplarıma karşı bu yine sürmektedir.

 

… Benim bazı çevrelerce maksatlı yanlış anlaşıldığım belli. Beni tanıyan sağduyulu insanlar bu bu kışkırtıcılara uymamıştır ben buradan o sahsiyetlere saygılarımı gönderiyorum. Yorumlara cevaben yazdığım satırlarda da defaatlerce belirttiğim gibi yine buradan hedefimde olmayan o değerlerden özür diliyorum. Son olarak belirtmek isterim ki Şahsıma ve Aileme yapılan hakaretlerin hukuk çerçevesinde hesabı sorulacaktır bu hiç unutulmasın.

 

…Son soz. Bundan sonra Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanları aşmak için, İktidarıyla, muhalefetiyle Ülkemizi ve milletimizi aşmazlarından kurtarmak olmalıdır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımla.

 

……………………………………………..Nedim Adanur.

 

ADANUR’UN BU PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

29 − = 25