Açılış Töreni Hüseyin Aksoy’un Katılımıyla Gerçekleştirildi.

TÜPRAŞ’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde “Enerjimiz Geleceğe; Kodluyorum, Modelliyorum, Üretiyorum” sosyal sorumluluk Projesi Kapsamında yaptırdığı  Şehit Alper Al Ortaokulu  Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri  sınıflarının açılış töreni, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Şehit Alper Al Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa;  Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu,  İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Öğrenci İşleri Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Murat Aşım, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu,  Şehidimiz Alper Al’ın babası Mehmet Al ve annesi Keziban Al, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ve  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarıyla devam etti.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, bugün Kocaeli’de önemli bir etkinlikte bir aradayız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmelerine imkan sağlayacak bir robotik atölyenin, tasarım merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Dünya hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Bilgi ve teknolojide her gün yeni gelişmeleri izliyoruz. Bu gelişmeleri takip etmek ve onlara uyum sağlamak bakımından da eğitim sistemimizi de buna göre değiştirmek durumundayız. Bu anlamda Kocaeli özellikle sanayinin başkenti diyebileceğimiz konumda bulunması nedeniyle ilimiz bakımından da önem taşıyor. Kocaeli’de özellikle kodlama sınıfları, robotik atölyeler oluşturma adına ne yapabiliriz diye geçtiğimiz yıllarda düşündük ve bununla ilgili bir çalışma yaptık. Her eğitim bölgesinde bir okulumuzu robotik atölyesi oluşturmak suretiyle öğrencilerimizin yararlanabileceği konuma taşımak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir planlama yaptı. Kocaeli genelinde 116 okulumuzu öncelikli okul olarak belirledik. Her eğitim bölgesinde bir anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseye bu sınıfları yapmak ve çocuklarımız da bu okullarımıza götürerek bu sınıflardan yaralanmalarını ve eğitim noktasında kendilerini geliştirebilecek fırsatları vermek için bir gayret içerisinde çalışmalarımıza başladık.  Bu çalışmaları geçtiğimiz yıllarda başlattık. Bugün itibariyle Kocaeli’de toplamda 65 robotik kodlama sınıflarımızı tamamlamış durumdayız. Bunların 33’ü hayırseverlerimizin katkılarıyla ve elde ettiğimiz imkanlarla, 10’u Milli eğitim Bakanlığımızın koordinasyonluğunda tamamlanan ve 22’si de Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin imkânlarıyla gerçekleşen kodlama robotik sınıflarımızdır. Bunların 19’u ilkokullarımızda, 26’sı ortaokullarımızda ve diğerleri de liselerimizde bulunan sınıflarda hayata geçirilmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz eğitime büyük destek vermektedir, bu anlamda önceki ve mevcut başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Tablet dağıtılıyordu, artık tablet dağıtımında vazgeçelim dendi ve robotik sınıflara daha  fazla talep olmaya başladı ve bu yönde Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin meclisimiz karar aldı ve bu yıl itibariyle de 79 robotik sınıf Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak ve önümüzdeki yıllarda da yapımına devam edilecek.

 Kocaeli’de 98 Protokol İmzaladık ve Sanayi Kuruluşlarımızla Meslek Liselerimizin Birbirlerini Destekleyen Kurumlar Haline Gelmelerini Arzu Ettik

 Kocaeli sanayi kentinin nitelikli iş gücüne ihtiyacı var ve nitelikli iş gücünün de yetişeceği en önemli okullarımız da meslek liseleridir. Meslek liselerimizi önemsiyoruz ve meslek liselerimizden nitelikli iş gücünün yetişerek okullarımızdan çıktıktan sonra sanayi de istihdam edilmelerini de büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu bu konuda açıklama yaptı, gerçekten ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ ve Koç Holding bu anlamda sosyal sorumluluk anlamında önemli bir çalışma yaparak, meslek liselerinin konumlarının iyileştirilmesi, bu konuda Türkiye’de farkındalık yaratılması bakımından da önemli bir çalışmaya katkı sağladı. Kocaeli olarak bizler de bugüne kadar Kocaeli’de 98 protokol imzaladık. Sanayi kuruluşlarımızla meslek liselerimizin arasında protokol imzalayarak, onların birbirlerini destekleyen kurumlar haline gelmelerini arzu ettik. Özellikle sanayinin istediği hangi nitelikte eleman talebi varsa biz meslek liselerimizde o alanları açmak suretiyle o gençleri oralarda eğitmeye başladık. Okullarımıza sanayi kuruluşlarımızın desteklerini almaya başladık. Sanayi kuruluşlarımız da bu öğrencilerimizin staj yapmalarını sağladık ve temennimiz önümüzdeki süreçte okul ve sanayi iş birliğini daha da arttırmak, geliştirmek ve daha iyi bir noktaya taşıyabilmektir. Nitelikli iş gücünü okullarımızda iş dünyamızın istediği standartlarda yetiştirerek, onlara bu imkânı sağlayabilmektir. 

 Kocaeli Olarak, 5 yaş Grubunda %100 Okullaşma Oranını  Sağladık

Kocaeli’de eğitimde kalitenin, standardın daha üst noktalara taşınması bakımından yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Eğitimin erken yaşta başlaması çocuklarımızın gelişmesi ve hayatta başarılarının daha üst noktada olması bakımından okul öncesi eğitimi önemsiyoruz. Kocaeli olarak özellikle 5 yaş grubunda %100 okullaşma oranını bizim kayıtlarımıza göre sağladık, ama TÜİK açıklamaları daha sonra açıklayacak. Temennimiz bizim bu açıklamalarımızın, çalışmalarımızın TÜİK rakamlarıyla ortaya çıkmasıdır. 2016-2017’de  bin 953 olan okulöncesindeki derslik sayımızı 2019 ve 2020 yılında 2 bin 435’e çıkardık. Öğrenci sayımız ise 38 bin 415’ten 50 bin 205’e çıktı. Okulöncesinde ana sınıflarına 3,4, ve 5  yaş grubu öğrencilerimizi alabiliyoruz.

Kocaeli’de bir başka çalışmayı da gündemimize aldık ve bununla ilgili bazı çalışmalar yaptık. Özellikle kadınlarımızın istihdamını sağlama adına onların çocuklarını bırakabilecekleri yer olmadığı için çalışamadıklarının bilincindeyiz. Organize Sanayi Bölgelerimizle görüştük ve OSB’lerimizin içinde veya yakınlarında bir anaokulu yapalım ve burada çocuklarımızın eğitimlerini sağlayalım dedik. Hem istihdam anlamında kadın istihdamını arttıralım hem de ekonomik anlamda daha iyi bir noktaya gelmesine katkı sağlayalım. İlk olarak İMES OSB’de bu okulumuzu tamamladık ve hayata geçirdik. Şimdi Kimyacılar OSB’de okul çalışması devam ediyor, diğer organize sanayi bölgelerimizle de bu görüşmelerimiz sürüyor. Temennimiz hem okul öncesi çocuklarımızın eğitimlerinin aksatılmadan yapılmasını sağlamak ama daha da önemlisi kadın istihdamını sağlayabilecek bir ortamı da onlara sunmaktır.

 363 Okulumuzda 74 Bin 875 Öğrencimiz Keşfedilen Yetenekler Projesi’ndeki Faaliyetlerde Yer Alıyor

Değerli katılımcılar, okullarda gençlerimizin daha iyi yetişmesi için onların yeteneklerini keşfedip, ortaya çıkarma adına da yine Kocaeli Valiliği olarak bir çalışma başlattık.  ‘Keşfedilen Yetenekler Projesi’ ve  bu proje kapsamı içerisinde  geçtiğimiz yıl Kaymakam arkadaşlarımızla,  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ile  yapmış olduğumuz toplantıda bir hedef ortaya koyduk. Bir pilot okul seçerek, buradaki her çocuğumuz mutlaka bir dalda faaliyet içerisinde olsun istedik. Bu kapsamda geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 32 okulumuzda biz bu projeyi  başlattık ve bu yıl eğitim öğretim yılı itibariyle baktığımızda, yoğun bir gayretle arkadaşlarımız bu çalışma içerisine girdi. Bugün  363 okulumuzda,  sanat dalında 22 bin 679, spor dalında 40 bin 159 ve müzik alanında da 12 bin 37  olmak üzere 74 bin 875 öğrencimiz bu faaliyet alanında yer almaktadır. Bunları sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak, kendilerine güven duygusunu üst noktalara taşıyacak bir proje olarak  görüyoruz ve değerlendiriyoruz. Amacımız; süreç içerisinde bu projeyi bütün okullarımıza yaymak. Bunun için bir bütçe ayırmadık bu Kaymakam arkadaşlarımızın ilçedeki yerel imkânlarla hayata geçirdikleri bir çalışmadır ve temennimiz bunu daha da yaygınlaştırmaktır. Bu proje öğrencilerimiz bir takım olumsuz davranışlara yönelmelerini önleyebileceği gibi onların kendilerine olan güven duygularını üst noktalara taşıyacaktır. 4 anaokulumuz, 122 ilkokulumuz, 155 ortaokulumuz ve 82 lisemiz bu keşfedilen yetenekler projesi kapsamı içerisinde faaliyetlerine devam ediyor.

Öğrencilerimizin devamsızlıklarıyla ilgili bir çalışma başlattık. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında %12,5’luk bir devamsızlıkta iyileşme sağladık. Özellikle ilkokullarda 5.82, ortaokullarda 10.95 ve lise de de 17.75’lik bir iyileşme sağladık. Robotik sınıflar da zannediyorum bu devamsızlığı azaltmaya katkı sağlayacak,  öğrencilerimizin ilgisini  artıracak, önemli bir çalışma olarak görüyor ve değerlendiriyoruz.  Diyen Sayın Valimiz Hüseyin  Aksoy,  Eğitime katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlar ile bugün açılışı yapılacak olan Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri Sınıflarının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu sınıfın hayırlı olmasını ve öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlamasını diledi.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, ilimiz Eğitimine katkılarından dolayı Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve  Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu’na plaket verdi.

Daha sonra  Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy,  beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte robotik atölyeleri gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet ettiler ve  günün anısına toplu fotoğraf çekildiler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)