BİNLERCE ÖĞRENCİYE DOKUNAN, NERİMAN ÖĞRETMEN EMEKLİ OLDU

İlçemizin değerli isimlerinden,  hayatını eğitime ve öğrencilerine adamış, devletine milletine binlerce faydalı öğrenci yetiştirmiş değerli öğretmenlerimizden Neriman Var emekliye ayrıldı.

Gölcük’te dünyaya gelen, doğduğu büyüdüğü kentte binlerce öğrencinin hayatına dokunan, onları hayata hazırlayan, ilk harfleri öğreten, bayrağına, toprağına ve şahsına nasıl saygı duyması gerektiğini öğreten, eğitim camiasında değeri tartışılmaz bir isim Neriman Var öğretmenimiz 42. Eğitim öğretim yılında emekli oldu.

Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rahmen unutulmayan, Gölcük’ün ilk kurucularından, saygı ve sevgiyle anılan,  merhum Cavit Bekar’ın kızıdır.

Eşinin subay olmasıyla, ülkemizin dört bir tarafında görev yapan, Haritada bile olmayan birçok köye atanan, yetersizliklerin içerisinde, tek bir lambanın bile yanmadığı günlerde, tek göz sınıflarda bu ülke için öğrenci yetiştiren ve orada “Çok mutluydum” diyebilecek kadar da zarif olan hakkı ödenmez öğretmenlerimizdendir Var.

O yıllarda en zor mesleklerden biri doğu da öğretmenlik yapmaktı kuşkusuz, şimdi bile doğuda ki çocukların okula gitme kavgasını yeni yeni bitiriyoruz düşünün o zamanı…

Köyde öğretmenlik yapıyorsanız, sadece öğretmen değilsiniz, her şey sizsiniz o çocukların!

Doktor, abla, kardeş, anne, baba, her şey, işte böyle bir eğitim serüveni…

Dokunduğu onca yürek, onca kalp, hepsinin kalbinde Neriman Hoca, çünkü unutulmayan tek öğretmen ilkokul öğretmenidir.

42 yıl dilek olay, yetiştirdiğin her öğrenci her hayat için sana binlerce kez teşekkür ederiz Neriman Öğretmenimiz. Size huzurlu, ailenizle sevdiklerinizle beraber yan yana bir emeklilik hayatı diliyoruz.

Tuğba ZEREN

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 − 85 =