ANNE ŞEHİR PROJESİ 60 BİN ANNEYE ULAŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin  hayata geçirdiği Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Projesi 60 Bin anneye hizmet verdi.   

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “Evden Okula Haydi Anneler Spora” sloganı ile “Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı Projesi” 21 Kasım 2016 tarihinde hayata geçirildi. Proje sayesinde Kocaeli’nin anneleri artık durağan bir hayat değil, hareketli bir yaşam sürmeye başladı. Hedeflerine koşan, hobilerine zaman ayıran, daha sosyal bir hayatla tanışan Kocaeli’li anneler Anne Şehir Projesi ile bambaşka bir hayat yaşıyor.

TÜM KADINLAR İÇİN BİR NEFES              

Proje kapsamında Kocaeli genelinde tüm ev hanımı ve çalışan kadınların, oturmuş olduğu mahalle ve yaşam alanları dâhilinde yaş sınırı olmaksızın tüm sportif, sosyal ve kültürel çalışmalara katılımını sağlandı. Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı Projesi; eğitim, sağlık, spor ve kültürel programları kapsayan kadınlara özel çok yönlü gelişim projesi olurken tüm kadınlar için bir nefes oldu.

BİR YILDA 60 BİN ANNEYE ULAŞILDI

Proje ile okullardaki atıl mekânlar da düzenlenerek cazibe alanına dönüştürülürken, aynı zamanda proje kapsamında fiziki ve sosyal aktiviteler ile annelerin okul aile bağları da güçlendi. Proje kapsamında 1 yıl gibi kısa sürede 30 bin anneye ulaşıldı. Kısa sürede 30 bin katılımcıya ulaşmak projenin spor, sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel açıdan ne kadar önemli olduğunu ve başarı ile devam ettiğini gözler önüne serdi. 2016’dan bu yana Kocaeli’de ikamet eden kadınlar projeye yoğun ilgi gösterdi ve 60 bin katılımcı kadına hizmet verildi.

SPOR AKTİVİTELERİ

Hafta içi ve hafta sonu düzenli olarak Kocaeli içelerinde bulunan yürüyüş parkurlarında kursiyer kadınlarla kentin farklı alanlarında bilinçlendirme ve teşvik için sağlıklı yaşam, farkındalık yürüyüşleri ve spor aktiviteleri düzenlieniyor. Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı Projesi kapsamında pilates, zumba, aerobik, fitness eğitimleri başta olmak üzere 105 tesis ve 100 antrenörle düzenli olarak bayanlara özel spor eğitimleri veriliyor.

İZMET İÇİ EĞİTİMLER

Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı bünyesinde çalışan tüm personelin katılımıyla birçok hizmet içi eğitim de alınıyor. Bunlar arasında Temel İlkyardım Eğitimi, Nefes Eğitimi, Protokol Eğitimi, Bel, Boyun, Diz, Bağ Doku Güçlendirme Egzersizleri Eğitimi Egzersiz Terapisi Yönetimi Eğitimi, Mesleki Gelişim Step, Aerobik Ve Pilates Eğitimi, Organizasyon Eğitimi, Aile İçi İletişim, Ergenlerle İletişim ve Evde Güvenli Yaşam ve Doğal Afetler Eğitimi’ yer alıyor.

SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli spor aktiviteleri her hafta çeşitli parkurlarda düzenli olarak sürdürülürken, ”Bilgi Güncelleme Programları” çerçevesinde de spor eğitmenlerine, spor ve sağlık ilişkisi üzerine Egzersiz Terapisi Yönetimi Eğitimi ile ilgili güncel bilgiler veriliyor. Ayrıca proje bünyesinde görev yapmakta olan diyetisyenler ve yaşam koçu diyetisyen Dilara Koçak tarafından kadınlara sağlıklı beslenme, diyabet ve obezite ile ilgili eğitim veriliyor.

SAĞLIK TARAMALARI VE SAĞLIK BİLİNCİ

Spor yapan kadınların spor eğitimlerine başlamadan önce ve spor eğitimleri süresince diyetisyen kontrolünde ölçümleri yapılarak spora devam etmeleri sağlanırken ve kan tahlili vb. sağlık taramalarından belli aralıklarla düzenli sağlık takipleri yapılıyor. Bunların yanı sıra eğitim alan bayanlara yönelik; normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları gibi  konularda eğitimler verilerek sağlık bilinci aşılanıyor.

KANSER TARAMALARI

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile ortaklaşa Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı Projesi kapsamında eğitim alan kadınlara düzenli kanser taramaları yapılıp kanserde erken teşhis eğitimleri veriliyor.

KÜLTÜREL GEZİLER

Anne Şehir Projesiyle anneler şehir içi ve şehir dışı birçok gezi yaparken, At Binme, Kahvaltı Programları, Havuz ve Deniz programları ve Sinema –Söyleşi Günleri gibi kültürel anlamda etkinlikler yapılmaktadır.

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı projesi kapsamında eğitim alan kadınlara okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma kursları düzenlendi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

42 − 33 =