Hükümet Konağı’nın yanındaki ağaçlarda budandı

Hükümet Konağı ile Gölcük Tersane Komutanlığı’nın arasında bulunan ağaçlar, Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Tersane Komutanlığına bağlı personellerin ortak çalışması ile derin budama işlemi yapıldı.

Ağaç dalları vinç yardımıyla indirildi

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen çalışma ile hükümet Konağı ile Tersane Komutanlığı arasında bulunan alandaki ağaçlarda derin budama işlemi yapıldı. Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipleri tarafından yapılan budama işlemine Gölcük Tersane Komutanlığı tarafından da vinç tarafından desteklendi. Derin budama yapılan ağaçlar vinç ile askeri bölüme alındı ve burada parçalara ayrıldı.  Yapılan işlemin ardından ağaçlar daha sağlıklı bir şekilde büyüyecek.

Fırtınada Ağaçlar zarar görmüştü

Geçtiğimiz Ekim ayında yaşanan fırtınada alanda bulunan bazı ağaçlar hasar görmüş ve fırtınanın gece olmasından dolayı herhangi bir mal ve can kaybına neden olmamıştı. Benzer bir olayın yeniden yaşanmaması için ağaçların budandığı açıklandı.

Kaymakamlık konu hakkında açıklama yaptı

Gölcük Kaymakamlığı’ndan yapılan çalışma hakkında yapılan açıklamada, “ İlçemizde 5 Ekim 2019 tarihinde gece yarısı meydana gelen fırtına nedeni ile Hükümet Konağı Otoparkında bulunan çınar ağaçlarından birinde kıstasa meydana gelerek devrilmiştir. Mesai saatleri dışında olması nedeni ile herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Bu nedenle Hükümet Konağı ile Kaymakamlık Lojmanı Bahçesindeki ağaçların kontrol edilerek olası yağış ve fırtınalarda oluşabilecek muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi amacı ile belirtilen alanlardaki ağaçların kontrollü bir şekilde budanması amacı ile Orman İşletme Müdürlüğü, Gölcük Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli ilgili personeller tarafından komisyon kurulmuş olup, söz konusu komisyon tarafından hazırlanan teknik rapor doğrultusunda Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığından gerekli izinler alınarak, Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gerekli budama çalışmaları yapılmıştır” denildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =