2018’DE 2 MİLYON AĞAÇ DİKİLECEK

 

 

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı personeliyle bir araya gelen Genel Sekreter Bayram, 2019 yılına kadar 2 milyon ağaç dikmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan personelle bir araya geldi. Genel Sekreter Bayram’ın yanı sıra toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan, Bilgi İşlem Daire Başkanı İsmail Gülsoy, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Kemal Altunel, Şube Müdürleri ve çalışanlar katıldı. Haftanın bir günü farklı daire başkanlıklarının çalışanlarıyla bir araya gelen Genel Sekreter İlhan Bayram, son toplantısını Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nda yaptı.

 

KOCAELİ, YEŞİL ÇOK DAHA GÜZEL

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan işlerin önemine değinen Genel Sekreter Bayram, “Kocaeli dışarıdan bakıldığında genel olarak sanayi şehri olarak bilinir. Bu nedenle havasının kirli doğa tabiatının olmadığı hep zannedilir. Oysaki Kocaeli’nin birçok doğa harikası ve yeşil alanı bulunuyor. Ve bizler de bu alanlara yenisi eklemek için bu ekiple birlikte çaba sarf ediyoruz. Elbette ki Türkiye’nin sanayisinde ve ticaretinde önemli bir kent konumundayız. Ama Kocaeli bununla birlikte yüzde 42’si ormanlarla kaplı bir kent. Bunu görmezden gelemeyiz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı projelerle kent merkezinde de önemli ölçüde ağaçlandırma yaptık. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu yeşili ve doğayı koruma konusunda çok hassas. Bu ekibin her kademesinde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

HEDEF 2 MİLYON AĞAÇ DİKMEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri İlhan Bayram ” Kocaeli gibi sanayi kentinde, ormansız ağaçsız yaşamak mümkün değil. Doğal filtre, ormanlarımızdır. Ormanları korumamız gerekiyor. Göreve geldiği günden bugüne 13 yılda 8 milyona yakın ağacı toprakla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, yaptığı çalışmalarla kentin havasını değiştirdi. Büyükşehir Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığımız tarafından sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarında bugüne kadar 13 yılda 7 milyon 675 bin 276 adet ağaç dikildi. Eskiden nefes alınamayan bir kent vardı. Dikilen ağaçlarla kentin havasını değiştirdi. Yapılan yeşil alanlar, parkla birlikte daha ferah bir Kocaeli’yi planlıyoruz.  2019 yılına kadar 2 milyon daha ağaç dikmek hedefliyoruz.” dedi. Bayram daha sonra Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi’ne bağlı çalışma atölyelerini inceledi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 45 = 49