ŞEHİR TİYATROLARI SEZONU 16 EKİM’DE AÇACAK

Kocaeli Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen  “Yaramaz Notalar” adlı çocuk oyunu açık havada son kez perde açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu kez “engelsiz” çocuklar için sahne aldı. Yeni normalleşme kapsamında Kocaeli’nin tüm ilçelerinde sahnelenen “Yaramaz Notalar” adlı oyun Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören çocuklar tarafından beğeniyle izlendi. Kimi zaman gülerek kimi zaman da alkışlarla beğenilerini ortaya koyan çocuklar keyifli bir etkinliğin tadını doyasıya çıkardılar.

ŞEHİR TİYATROLARI SEZONU 16 EKİM’DE AÇACAK

Temizlik, Maske ve Mesafe (TMM) anlayışını esas alarak sağlık ve hijyen konularını vurgulayan “Yaramaz Notalar” adlı çocuk oyunu açık hava oyunlarının finalini Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yaptı. Kocaeli şehir Tiyatroları’nın yeni sezonu ise 16 Ekim Cuma günü “80 Günde Devri Alem” adlı oyun ile açılacak.

ENGELSİZ ÇOCUKLAR İÇİN SAHNELENDİ

“Yaramaz Notalar”ı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören çocuklar ve personelin yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı da sahnelenen oyunu izledi. Pandemi kurallarının uygulandığı alanda temizlik, maske ve mesafe kullarına uyulurken oyunu izlemeye gelenlerin ateşleri ölçüldü.

“FARKLILIKLARIMIZ BİZE DEĞER KATIYOR”

Oyun sonrası tiyatro oyuncularına çiçek takdim eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, harika bir akşam geçirdiklerini dile getirerek böyle etkinliklerin artarak devam etmesini arzu ettiğini belirtti. Oyundan büyük keyif aldığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyünakın ise “Sağlığa dikkat etmemiz gerektiğini, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu dile getiren anlamlı bir oyundu. Farklı olduğumuzu ama bu farklılıkların hepimize değer kattığını gösterdikleri için her birini ayrı ayrı kutluyorum. Yeni oyunlarda buluşmak üzere diyorum” şeklinde konuştu.

PANDEMİ KURALLARINA UYULDU

Hayal Şahin tarafından yazılan müzikli oyun, kurum sanatçılarından Ozan Şahin tarafından sahneleniyor. Oyunu hazırlarken pandemi sürecinin getirdiği tüm kurallara uyulurken; sahne dezenfekte edildi, çalışan tüm ekibin belli aralıklarla ateşi ölçüldü, maske ve sosyal mesafe kurallarına büyük özen gösterildi.

HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPMALI

Artık müzik yapmaktan sıkılan yaramaz notalar, başka işler için müziği terk ederler. Çıktıkları bu macerada edindikleri tecrübelerle hata yaptıklarını anlayarak müziğe geri dönerler. Ozan Şahin’in yönetmenliğini üstlendiği “Yaramaz Notalar” isimli çocuk oyununda yönetmen yardımcılığını Aytek Mete Elgün sürdürüyor. Oyunun yaratıcı kadrosu ise şöyle; koreograf Seda Özgiş, dekor tasarımı Özlem Karabay, dramaturg Haluk Acar, kostüm tasarımı Emine Kaynak Yıldırım ve müzik Irmak Şahin. Oynayanlar; Tunç Efe, İlker Bağlam, Nursel Çeliktürk, Duygu Mine Özcan, Ezgi Özbalı, Emre Işık, Cüneyt Gürbüz ve Onursal Yıldırım.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 31 = 35