13.KEZ SEVGİDE BULUŞACAKLAR

 

 

 

Bu yıl 13.’sü düzenlenecek ”Sevgide Buluşalım” etkinliğinin basın toplantısı gerçekleştirildi. Programın içeriği ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Genel Sekreter İlhan Bayram, “Alevi’si ve Sünni’siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya duyuruyoruz” dedi.

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ”Sevgide Buluşalım” etkinliğinin bu yıl 13.’sü, 30 Eylül Pazar günü saat 13.00’te Uluslararası Fuar Merkezi(İnterteks)’nde gerçekleştirilecek. Programın içeriğiyle ilgili basın mensuplarına düzenlenen toplantıda bilgi aktaran Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, tüm Kocaelilileri 13. Sevgide Buluşalım programına davet etti.

 

KÜLTÜR VE İNANÇ HAYATIMIZA DEĞER KATTI

Programın içeriği ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Genel Sekreter İlhan Bayram, “Alevi’si ve Sünni’siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya duyuruyoruz” dedi. ‘’Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, öncülüğünde başlayan ‘Sevgide Buluşalım’ etkinlikleri gelenekselleşerek, kentimizin kültür ve inanç hayatına çok büyük bir değer katmıştır’’ diyen Bayram, “Bütün Alevi, Bektaşi, Caferi ve Sünni kardeşlerimizi, hemşerilerimizi fitnecilere fırsat vermeden her zaman el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet ediyor ve gelin canlar bir olalım diyoruz” ifadelerini kullandı.

DIŞ GÜÇLERE KARŞI BİRLİKTE OLACAĞIZ

Programa katkı sunan dernekler adına konuşma yapan Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, “Sevgide buluşmayı, dostça kucaklaşmayı bir arada olmayı, dosta düşmana karşı Sevgide Buluşalım etkinliği ile göstereceğiz” dedi. ‘’Dış mihrakların saldırılarına karşı; dış güçlerin ülkemiz üzerindeki planlarını bozmanın tek yolu bu ülkede yaşayan insanların birlikte hareket etmesidir’’ diyen Gülseven, “Bizim birliğimizi, dirliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ERKAN CEM-İ YAPILACAK

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde 30 Eylül Pazar günü saat 13.00’te başlayacak Sevgide Buluşalım etkinliği Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Eşref Doğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek. 13. Sevgide Buluşalım etkinliğinde, deyişler söylenecek ve Kur-an-ı Kerim tilaveti okunacak. Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dede yönetiminde Erkan Cem-i yapılacak ve ardından dua ve aşure dağıtımı ile program sona erecek.

DESTEK VEREN DERNEKLER

İzmit-Balören Mahalle Muhtarı Ahmet Demir, Bayraktar Mahalle Muhtarı Arif Akdeniz, Mecidiye Mahalle Muhtarı İdris Derin katılım sağlayacağı etkinliğe, Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı Gebze Cem Ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği,  Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Dayanışma Derneği, Derince İmam Hüseyin Cem Ve Kültür Evi Derneği, Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem Ve Kültür Evi Çayırova Şb., Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Darıca Cemevi Anadolu Kültür Ve Görgü Derneği etkinliğe destek veren dernekler ve muhtarlar olarak yer alıyor.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2