ADAYLARIMIZA SAHİP ÇIKIN

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İrade Meydanı’nda yoğun bir kalabalığa hitap etti, adaylara destek istedi. Erdoğan, Kocaeli’den yine zafer beklediğini kaydetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştireceği miting öncesi binlerce vatandaş miting alanına akın etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi miting gerçekleştirmek için dakikalar sonra Kocaeli’de olacak. Saat 16:30’da Milli İrade Meydanı’nda başlayacak olan miting öncesi AKP ve MHP’li binlerce vatandaş miting alanına akın etti. Miting alanında hazırlıklar günler öncesinde başladı. Cumhur İttifakı sahaya çıkarak broşürlerle vatandaşları mitinge davet etti. Miting alanı da dün itibariyle hazırlanmaya başlandı. Mitingin yapılacağı alan AKP bayraklarıyla donatıldı, alana gelenlere 130 bin adet su ve Türk bayrağı dağıtıldı. Güvenlik önlemleri de hat safhaya çıkarıldı. Alanın giriş çıkışlarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.Polisler Milli İrade Meydanı’nın girişinde oluşturulan arama noktalarında vatandaşları didik didik arıyor. Vatandaşların yanındaki kalem, çakmak, bozuk paralar toplandı. Polisler alana girecek olan vatandaşları tek tek arayarak X-Ray Cihazından geçiriyorlar.

İlk olarak sahneye çıkan AKP İl Başkanı Abdullah Eryarsoy: “İşte meydan iş Kocaeli işte bu sevinç. Cumhurbaşkanım bu büyük buluşmaya hoş geldiniz. Kah meydandayız kah yollardayız. 7 gün 24 saat hep birlikte sizin liderliğinizde yeni bir destan yazmak için sahalardayız. 31 Mart yerel seçimlerden bir seçim değil. 31 Mart bir belediyenin el değiştirmesinden ibaret değil. 41 Mart kader ve beka meselesidir. Kocaeli AK Parti’nin kalesidir ve inşallah Kocaeli’den bir taş eksilmeyecektir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, İzmit’te gelerek saat 17.20 sıralarında sahneye çıktı. Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce çalan seçim şarkısına eşlik etti. TAKİP EDECEĞİM Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Büyük fetihlere kapı açan Kocaeli. Toprağını şehitlerin evliyaların bereketlendirdiği Kocaeli. İstikbaline göz dikenlere bu şehri dar eden Kocaeli. Büyük yıkımlardan çıkıp kendi yarasını saran Kocaeli. En zor zamanlarda devletine sahip çıkan Kocaeli. Vatan aşıklarının şehri Kocaeli Bugün sizleri hürmetle selamlıyorum Kocaeli. Buradan bu aşk meydanında Kocaeli’nin tüm ilçelerini, mahallerini, hanelerini selamlıyorum. Bizi bağrına basan tüm Kocaelili kardeşlerimi selamlıyorum. Şu hale, şu güzelliğe şu ihtişama bak. Bugün yine bir başkasın Kocaeli. Sizleri 31 Mart’a hazır görüyorum. 31 Mart akşamı burayı bu kalabalığı takip edeceğim.

24 Haziran’da şahsıma, cumhur ittifakına sahip çıktığınız için teşekkürler. Kocaeli bizi mahcup etmedi, yalnız bırakmadı. Kocaeli bize verdiği sözü yerine getirdi. 24 Haziran’da Kocaeli demokrasi kalkınma istikrar, huzur dedi. Sizler yüzde 60 ile Cumhurun ittifakını açık ara lider yaptınız. Sizler yüzde 59 ile şahsımı ikinci kez Cumhurbaşkanlığı makamına getirdiniz. Bize inandınız bize 5 yıl daha hizmet şansı tanıdınız. 24 Haziran’da bir kez daha rekor oy oranıyla durmak yola devam dediniz. Rabbim Kocaeli’den razı olsun.

BİR ZAFER DAHA BEKLİYORUM

Rekorlar, zaferler şehri Kocaeli’den tarihe geçecek bir zafer daha bekliyorum. Sizlerden dünyanın ömür ucundaki Türk ve Müslüman düşmanlarına haddini bildireceklere cevap bekliyorum. Bizans artıklarına okkalı bir Osmanlı tokadı indirmenizi bekliyorum. 31 Mart’ta Kocaeli bağımsızlığına, kardeşliğine, vatanına, sandığa sahip çıkıyor musun? İşte benim Kocaelim budur. Tarih bir milletin sadece hafızası değildir. İstikbalinin de pusulasıdır. Hem bir ibret vesikası hem de bir ilham kaynağıdır. Biz tarihimizden sadece ders değil, ibrette alırız. Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi dün yad ettik.

YAPTIK Erdoğan, “Kocaeli sandıkta sadece Neo-nazilere değil, onlara mühimmat taşıyan gafillere de sandıkta cevap verecektir. Kocaeli ne kadar güçlüyse, Türkiye’de ancak o kadar güçlü olur. 17 yılda Kocaeli’ne 27 katrilyon yatırım yaptık. 10 bin 670 adet yeni derslik yaptık. Kocaeli Üniversitesi’ni yatırımlarla daha da büyüttük. 89 bin Yüksek Öğrenim öğrencisi eğitim görüyor. Gebze Teknik Üniversitesi faaliyete geçti. Yüksek Öğrenim öğrencileri için 14 bin 191 kapasiteli yurtlar açtık. Yeni yurtlar da açacağız. 33 bin seyircili stadyum, Gebze’ye, Darıca’ya, Gölcük’e kültür merkezleri inşa ettik. Olimpik Yüzme Havuzları ve Kartepe Gençlik Merkezi ihaleleri devam ediyor” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARDIMCI OLUN

Erdoğan, “Gebze’ye Millet Bahçesi yapacağız. Eski stadyuma millet bahçesi yapacağız. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilere, yaşlılara 1,6 katrilyon liralık kaynak sağladık. Sağlıkta bin 736 yataklı, 81 adet tesis kazandırdık. Şehir Hastanesi’ni önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Çayırova’ya 200 yataklı devlet hastanesi yapacağız. İmar barışıyla 305 bin vatandaşımızın sorununu çözdük. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Deprem bölgesi olan Kocaeli’nde sıkıntılar yaşamayalım, bize yardımcı olun” dedi.

Kocaelili çiftçilerimize toplamda 358 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik diyen Erdoğan, “ Kocaeli’nde 128 bin iş yerine 5 katrilyon liralık pirim teşviki verdik. İlçelerin tamamına doğalgaz geldi. Basıyorsunuz butona evin her yeri sımsıcak oluyor, su sımsıcak oluyor. Bunlar medeniyetin işaretidir. CHP demek, yolsuzluk, yokluk, yasaklar demektir” açıklamalarında bulundu.

ADAYLARIMIZA SAHİP ÇIKIN

Bütün bu yatırımların kesintiye uğramama için 31 Mart çok önemli. Kocaeli’de yapacağımız ve yapımına devam eden projeleri 31 Mart’tan itibaren hızlandırarak sürdüreceğiz. Kocaelili kardeşlerim, belediye başkan adaylarımıza burada sahip çıkın. İradenize, ülkemize, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkın. Sizlerden söz almak istiyorum. 31 Mart’ta Gönül belediyeciliğine vuruyor muyuz?” diye sordu.

Kuzey Marmara Otoyolunun bir kısmını miting anında canlı bağlantı ile açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Kuzey Marmara Otoyolu’nun 4’üncü kesimi olan Kurtköy-Dilovası Liman bağlantısını buradan açıyoruz. Dilovası bölgesinde 3 otoyolu birbirine bağlıyoruz. Mermerciler ve Demircisiler sanayi bölgesi kavşağını hizmete açıyoruz. 476 milyon dolar maliyeti olan 45 km’lik kısmını da açıyoruz. Kalan kısmını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz.”

SİZLERİ MAHÇUP ETMEDİK

Daha sonrasında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu: “15 yıl önce yine böyle bir Mart ayının sonunda İzmit halkı, bize güvendi, itimat etti, destek verdi ve göreve geldik. O zamanlar İzmit’in mahallelerinde rahat rahat dolaşmak yok. Sanayi ve 42 evlerde çizme giymeden dolaşamıyorduk. Geçtiğimiz 15 yılda yaşanabilir, sağlıklı, mutlu insanların yaşayacağı güzel bir şehir oluşturduk. 2009 ve 2014 seçimlerinde de Kocaeli halkı bize destek verdi. Sizleri mahcup edecek, boynunuzu öne eğdirecek bir işin için olmadık. Şeffaf, net, hizmet belediyeciliği yaptık gönülleri de ihmal etmedik. Vatandaşımızın düğününde, derneğinde, cenazesinde her fırsatta yanınızda olduk. Artık Kocaeli2nin köyleri Avrupa’nın köylerinde güzel hale geldi. Suyu olmayan bakımı olmayan köyümüz yok. Sahillere gidin pırıl pırıl. Bunu ben tek başıma yapmadım. Beraber yaptık. Beraber yürüdük biz bu yollarda, şarkıyı boşuna söylemiyoruz” dedi.

 

13’TE 13 YAPACAĞIZ

Karaosmanoğlu’nun ardından sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın: “Yıllar önce memleket ve millet şiarıyla yapılan hizmetlerle belediyecilikte yeni bir çağ açıldı. Milletimizin çöp, çukur olmasın yeter ki hizmet yapılsın başka bir şey istemeyiz dediği günlerden, gençlerden çalışanlara, çiftçiye, kadınlara onlarca proje üreten günlere geldik. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile belediyecilikte eser ve hizmet siyaseti tüm vatana yayıldı. Hep birlikte büyük değişimlere şahitlik ettik ve inşallah edeceğiz. Hizmet ve eser siyasetimize önemli olan gönüllere girmek diyerek yeni bir rota belirledik. Gönül Belediyeciliği insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıdır. Biz Kocaeli’yi yeni nesil belediyecilikte öncü yapacak projeler hazırladık. Amacımız hem gönüllere girmek hem de marka bir şehir yapmaktır. Gece gündü çalışıp inşallah yine 13’te 13 yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

76 − 69 =