HYUNDAİ İŞÇİLERİ DİRENİŞTE!

Hyundai’ın kendilerine vermiş olduğu yüzde 14’lük zam miktarını kabul etmeyerek eylemlere başladı. Önceki gün servislere binmeyip, öğlen yemek paydosu ile iş çıkışında kısa süreli eylemlerde bulunan fabrika çalışanlarından gece vardiyasında olanlar, bu sabahta iş çıkışı fabrika önünde toplandı. Ana kapıda servislerin çıkışına ve araç girişine izin vermeyen “Hyundai şaşırma sabrımızı taşırma” , “Diren direne kazanacağız” sloganları attı. Fabrika önüne gelen görevlileri bir süre sonra işçilere dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Ancak işçiler herhangi bir taşkınlık yapmadıklarını ve hak aradıklarını etti. Emniyet görevlileri bir süre fabrika yetkilileri ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonrası Fabrika Çalışan İlişkileri Birim Sorumlusu Barbaros Yıldırım işçilerin yanına gelerek, bugüne kadar yaşanan süreci ve enasyon üzerinde verilen zammı anlattı. İzmit Hyundai

Hyundai fabrikası çalışanları fabrikanın  kendilerine vermiş olduğu yüzde 14’lük zam miktarını kabul etmeyerek eylemlere başladı. Önceki gün servislere binmeyip, öğlen yemek paydosu ile iş çıkışında kısa süreli eylemlerde bulunan fabrika çalışanlarından gece vardiyasında olanlar, bu sabahta iş çıkışı fabrika önünde toplandı. Ana kapıda servislerin çıkışına ve araç girişine izin vermeyen “Hyundai şaşırma sabrımızı taşırma” , “Diren direne kazanacağız” sloganları attı.

Fabrika önüne gelen görevlileri bir süre sonra işçilere dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Ancak işçiler herhangi bir taşkınlık yapmadıklarını ve hak aradıklarını ifade etti. Emniyet görevlileri bir süre fabrika yetkilileri ile görüştü.

Yapılan görüşmeler sonrası Fabrika Çalışan İlişkileri Birim Sorumlusu Barbaros Yıldırım işçilerin yanına gelerek, bugüne kadar yaşanan süreci ve enflasyon üzerinde verilen zammı anlattı.  “Ücret değerlendirmeleriniz 6 ayda bir yapılmaktadır. Bunun sizler için bir avantajı vardır. Malumunuz ülkemizdeki piyasa koşulları değişebildiği için 6 ayda bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz. Bunu şirketimizin koşullarına göre yapıyoruz. Başka firmaların yaptığı zamlarla karşılaştırmamak gerekiyor. Onlar bunu yıllık olarak yapıyor. Biz Mart- Eylül ayına kadar sizin için yaptığımız bir değerlendirmeydi. Sizleri desteklemek amacıyla, başkanımız son ricasıyla 6 aylık süreç içinde yüzde 14 gibi artış yaptık. Birlikte çok güzel şeyler başardık” dedi. Yıldırım’ın konuşması sonrasında işçiler sorunlarını aktardı ve tekrar zamda iyileştirme istedi.

Yıldırım işçilere bütün taleplerin tekrar görüşüleceğini belirterek diyalog çağrısını yenileyerek, servislere binerek eve gitmelerini istedi. Yapılan görüşmeler sonucu İşçilere  öğlen saatlerinde servilere binerek eve gitti.

Haber: Abbas Çakar

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

47 − = 39