Valilik Ne zaman Karar Verecek?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların İstanbul Maltepe’de gerçekleştirmek istediği ve 1 milyon katılım hedefi koyduğu mitinge 4 gün kaldı ancak İstanbul Valiliği, mitingle ilgili olumlu ya da olumsuz bir karar açıklamış değil

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların çığlığına kulak tıkayan hükümet, yaklaşan yerel seçimlere rağmen EYT ile masaya oturmaya yanaşmıyor, bu konuyu gündemlerine almamakta ısrar ediyor. Muhalif bir hareket değil EYT, bir mağduriyet ekseninde örgütlenen AKP’li, CHP’li, MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili ve pek çok farklı siyasi görüşe sahip insanlar topluluğu. Başka ülkeden ülkemize gelmediler, her ilde varlar. Yani türemediler. Boş iş değiller, çünkü sayıları 3 milyonu aşkın. Gündeme alınmayacak kadar basit bir mağduriyet yaşamıyorlar. Haklarını istiyorlar, var olan ve ellerinden alınan haklarını. Bundan sonraki yaşamlarını daha rahat geçirmek istiyorlar, geçim derdinden bir nebze kurtulmak istiyorlar.

Toplantılar yaptılar, TBMM gündemine soru önergeleri ve kanun teklifleri ile geldiler, imza topladılar, sosyal medyada aktifler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği adı altında 45 ilde aktif olarak örgütlendiler, 81 ilde varlar ve oldukça bilinçliler. Yeminler ediyorlar, “Bu sorun çözülmezse bir daha AKP ya da MHP’ye oy yok” diye. Yine de hükümetin gündemine giremiyorlar. İşte bu yüzden son kozlarını oynamayı, 1 milyon hedefli İstanbul mitingi ile güçlerini bir kez daha göstermeyi amaçlıyorlar. EYT SYD Başkanı Gönül Boran Özüpak, illerdeki temsilcileriyle yaptığı görüşmede 17 Mart Pazar günü İstanbul Maltepe’de miting kararı almış, 27 Şubat’ta İstanbul Valiliğine dilekçe vermiş, 4 Mart’ta talep yazısının alındığına dair yazıyı EYT mağdurlarıyla paylaşmıştı. Dün de “17 Mart 2019 Maltepe mitingimiz için valilik onay yazısını beklemekteyiz. Bugünkü alınan cevap ‘Hazır olunca haber vereceğiz.’ Davasına sahip çıkan 1 milyon EYT ile biz hazırlığımızı yapıyoruz. EYT’li İstanbul mitingine hazır” şeklinde bir tweet atmıştı Özüpak.

Valiliğin “Hazır olunca haber vereceğiz” cevabındaki “Hazır olmak” ifadesi anlaşılamadı. EYT’nin 17 Mart’ta yapmak istediği mitinge bugün itibari ile 4 gün kaldı ancak Valilikten hala onay alınmış değil. EYT buna rağmen tüm kentlerde hazırlıklarını sürdürüyor, mitinge hazır vaziyette bekliyor ancak yine de mitingin netleşmesi durumunda bu hazırlıklar daha gönül rahatlığı ile gerçekleşecektir. Özüpak, Valiliğin 4 Mart’ta kendilerine yaptığı açıklamada o gün için siyasi partilerin mitingi olursa önceliğin onlara verilebileceğini söylediğini dile getirmişti. O gün için İstanbul Maltepe’de bir siyasi partinin başvurusu olduğuna dair bir bilgi de kamuoyuna verilmedi. Mitinge 4 gün kalmasına rağmen Valiliğin karar vermek için neden beklediği merak ediliyor. Tüm gözler, Valiliğin vereceği kararda. EYT SYD Kocaeli Başkanı Naim Avcı, mitinge hazır olduklarını, Kocaeli’den katılımın 41 bin olmasını hedeflediklerini dile getirmişti. Aynı şekilde diğer illerde de EYT’liler mitinge kilitlenmiş durumda.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 3