1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Gökbayrak yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi “Bizler Toplumsal Barış, Sosyal Adalet, Hakkaniyet, Eşitlik, Hoşgörü, onurlu ve saygılı bir yaşam, insan Haysiyetine yakışır ücret ve haklar için, bugün ve her daim çalışan arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Dünya genelinde yaşanan Covid-19 virüsünün getirmiş olduğu kısıtlamalar ışığında kutladığımız, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’nde alanlarda olmasa da her platformda biz emekçilerin hakları için haykırmaya devam edeceğiz.

Millet olarak top yekün seferber olduğumuz corona virüs ile mücadelede el birliği ile bir kez daha gösterdik ki; Türk Milleti olarak zor günlerde sınıf ayırmaksızın işçisi, işvereni, Memuru ile tüm meslek kollarında (kendi alanlarında çalışarak) kimi maske, kimi kimyasal madde, kimi cihaz üreterek katkı sunan Savunma işçilerimize, Askerimize, Polisimize, Belediye çalışanlarımıza, tabi ki bu süreçte büyük özveriyle çalışan sağlık personelimize ve tüm emeği ile çalışanlara teşekkür ederiz.

Dünyada ilk olarak, Avustralya da başlatılan 1886’da Amerika işçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçilerin; işyeri güvenliği, sağlık koşulları, örgütlenme, grev, gibi haklarının ve günlük çalışma süresinin12 saat olduğu, olumsuz şartlar sonrası başlatılan işçi eylemleri, büyük mücadeleler sonrasında 8 saatlik günlük çalışma sürecine çekilmiş. Tarihinde hak arama mücadelesinde idam edilen, işinden olan, hapislere atılan, provokasyonlara getirilip katledilen emekçiler, grev, eylem ve yürüyüşler ile tarihin sayfalarında silinmez izler bırakmıştır. Tüm emek şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

 

1 MAYIS Ülkemizde ilk defa 1905 te İzmir’de kutlanmış, 1923’te resmi olarak kutlanmaya başlanmış, 2008’in Nisan ayında EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ olarak kutlanması kabul edilmiş, 22 Nisan 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkan yasa ile 1 Mayıs resmi tatil olarak ilan edilmiştir” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =