YKS İÇİN NEFESLER TUTULDU, ÖĞRENCİLER SINAVDA

2019 YKS için nefesler tutuldu. ÖSYM’nin düzenlediği ve 2 buçuk milyondan fazla öğrencinin girdiği sınav, çok büyük önem arz ediyor.

YKS’ye toplam 2 milyon 528 bin 110 aday giriyor

Saat 10.15’te başlayan sınavda ve öğrencilere toplamda 135 dakika süre veriliyor.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla sınav yapılacak ilçelerde sınav bitim saatine kadar araçların klakson çalmaları, her türlü resmi, özel törenler vesilesi ile dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyetlere izin verilmeyeceğini ifade etti.

“YKS sınavlarına girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sınavın yapılacağı ilçelerin belediyeleri, İSU Genel Müdürlüğü, İl Telekom Müdürlüğü, SEDAŞ Dağıtım Şirketi ve İZGAZ A.Ş. tarafından genel arızalar dışında bakım ve onarım için kazı yapılmasına müsaade edilmeyecek.

2 Milyon 528 bin 110 aday’ın hayatını belirleyeceği bu sınavda, öğrencilerimize ve verdikleri emeğe saygılı olmamız, gürültü ve ses yapmamız konusunda hassas ve dikkatli olmalıyız.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

75 − 70 =