YILDIRIM SEZER’DEN BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Gölcük Belediye Başkanı adayı Ali Yıldırım Sezer yayınladığı mesajda basın mensuplarının 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutladığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 16 Ocak 1923’de Türk edebiyatının ileri gelen yazar ve gazetecileriyle İzmit Kasr-ı Hümayun’da 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiğini anımsatan Sezer, “Bu toplantıda, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları, meclis içinde ve dışındaki farklı fikirleri, Kurtuluş Savaşı’nın değerlendirilmesiyle her şeyden önemlisi de 29 Ekim 1923’de ilan edilecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin halka ve dünyaya anlatılması hedeflenmiştir. Bu tarihi toplantıdan 9 ay sonra ise Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiş, ülkemiz dünya devleri arasında yerini almıştır” ifadesini kullandı.

BASIN ONUR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Sezer, daha o yıllarda basının önemli bir toplumsal aktör olduğunun farkında olan Atatürk’ün, cumhuriyetin ilanı gibi büyük bir olayı ilk olarak basın mensuplarıyla paylaştığını vurgulayarak, mesajında şunları kaydetti: “Bu tarihi toplantıya tanıklık eden basın ise, yorgun ve fakir düşmüş ama onurunu hiçbir zaman yitirmemiş bir milleti tek bir amaç için bir araya getirecek sorumluluğun temsilcisi olmuştur. Ülke yönetimi ile milletimizin arasında köprü görevi gören basınımız, tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmektedir. Bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten basınımızın tüm temsilcilerine teşekkür ediyor, Basın Onur Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

88 + = 91