Yeniköy Mahallesi’ndeki köprünün kiriş montajları yapıldı

Başiskele, Kirazlıbahçe Caddesi’nden Beyoğlu Caddesi’ne araç ve yaya geçişini daha güvenli ve konforlu hale getirecek köprüye 22 adet prekast kirişin montajı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Başiskele ilçesinin çehresini değiştirecek üst yapı çalışmaları devam ediyor. Başiskele Yeniköy Mahallesi’nde kullanım ömrünü tamamlayarak yıkılan Değirmendere Köprüsü yerine dört şeritli yeni köprü yapan Büyükşehir Belediyesi, Kirazlıbahçe Caddesi’nden Beyoğlu Caddesi’ne araç ve yaya geçişini daha güvenli ve konforlu hale getirecek köprü çalışmalarına devam ediyor.

22 ADET KİRİŞ MONTAJI YAPILDI

Başiskele Yeniköy Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 19 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki yeni köprüye, 22 adet kirişin montajı tamamlandı. Fabrikada yapılarak tırlarla getirilen 22 adet kiriş, vinç yardımıyla köprüye yerleştirildi. Betonarme ve tabliye betonunda 70 ton demir, 600 metreküp beton kaplama yapılacak köprüye oto ve yaya korkulukları da yapılacak.

 6 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILACAK

Kirazlıbahçe Caddesi’nden Beyoğlu Caddesi’ne araç ve yaya geçişini sağlayan köprü ve devamındaki 2 bin 500 metre yola 6 bin ton asfalt serimi yapılacak. Yol üst yapısını kuvvetlendirmek için 200 metre taş duvar imalatı yapan Büyükşehir Belediyesi dere içi temizlik çalışmalarını da tamamladı. Yeni köprü için 228 metre, 80 santimetre çapında 24 adet fore kazık çakıldı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 48 = 51