‘YENİ ZAMLAR EKMEĞİMİZDEN BİR DİLİM AZALTIYOR’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘YENİ ZAMLAR EKMEĞİMİZDEN BİR DİLİM AZALTIYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Haftalık olağan toplantılarını dün Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri Başkanlığında Parti Binasında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan İşeri, Dolar’ın hızlı yükselişi karşısında Türk Lirasının her geçen gün eridiğini ifade ederek, “ Yeni zamlar ekmeğimizden her gün bir dilim azaltıyor” dedi.

Haftalık  olağan toplantılarını gerçekleştirmek üzere bir araya gelen CHP İlçe kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ülke gündemine dair bazı açıklamalarda bulundu.  Dolar’ın hızla yükselmesi nedeniyle iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini ifade eden Başkan İşeri, çarşı pazarda fiyatlar günden güne artarken maaşların her geçen gün eridiğini ifade etti.

“Maaşlar günden güne eriyor”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri konu hakkında yaptığı açıklamada, “ Türk Lirası’nda son günlerde hızla değer kaybı halkı korkutuyor. Paranın değer yitirmesi ekonomide domino yetkisine neden oluyor. Kur yükselince en başta maliyetler arttığı için fiyat artışları beraberinde geliyor. Dolar arttıkça markette, çarşı pazar da fiyatlar aynı hızla artıyor. Maaşlar günden güne eriyor, alım gücü düşüyor. Örneğin; Dolar’daki yükseliş marketteki domatesi niye etkiliyor? Domatesi Antalya’dan İstanbul’a kamyon getiriyor ve kamyon mazot yakıyor. Mazotun fiyat artışını da Dolar belirliyor, bu küçük bir örnek. Birçok sektörde Dolar maliyetler açısından çok önemli. Bu nedenle Mutfaktaki yangın artıyor” dedi.

“Adaletin ve hukukun yok olduğu bir ülke olduk”

Dolar’ın artışı nedeniyle doğalgaz, elektrik, benzinden başlayarak iğneden ipliğe yeni zamlar ekmeğimizden her gün bir dilim azaltıyor. Bunun sonucunda zengin daha zengin yoksul daha yoksul olmakta maalesef orta kesim yok olmaktadır. Her gün değer kaybeden paramız yoksullaşan halk,  yarından umutsuz gençlik, adaletin ve hukukun yok olduğu bir ülke olduk” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)