YENİ MAHALLE’DE İLK PAZAR HEYECANI

Gölcük Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinde ilk Pazar dün kuruldu. Yaklaşık 4370 metrekare alan üzerine inşa edilen Yeni Mahalle Kapalı Pazaryerinde muhtarlık binası ve sosyal merkez bulunuyor.

170 PAZARCI ESNAFI TEZGAH AÇTI

Yeni Mahalle’de 4370 metrekare alan üzerine inşa edilen Kapalı Semt Pazarı, hizmete açıldı. Geçtiğimiz günlerde Gölcük Belediyesi Meclis Salonu’nda kura çekimi ile yerleri belirlenen esnaf, ilk kez tezgah açtı. Yüksek tavanı ve gelişmiş aydınlatma teknolojisiyle son derece ferah alış veriş ortamı sunan Yeni Mahalle Kapalı Kapalı Semt Pazarı’nda, toplam 170 esnaf tezgah kurdu. Pazarın ilk gününde Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürü İrfan Çavuşoğlu ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer Kapalı Pazar Yerini ziyaret ederek, pazarcı esnafına hayırlı işler bol kazançlar diledi.

PAZARTESİ GÜNLERİ HİZMET VERECEK

107 meyve-sebze, 27 tekstil, 3  şarküteri, 3 balıkçı ve 27 müstahsilin hizmet verdiği kapalı pazarda, zabıta hizmet binası, çocuk parkı, çay ocağı ve tuvalette bulunuyor. Duyurular için özel ses sistemi, pazarcı esnafının ve alışveriş yapan vatandaşların güvenliği için kamera sisteminin de yer aldığı Yeni Mahalle Kapalı Semt Pazarı, Pazartesi günleri hizmet veriyor.

TÜM PAZARLAR KAPALI HALE GETİRİLECEK

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, gerçekleştirdikleri her yatırımda vatandaşın yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını belirterek, modern kapalı pazarların da bu anlamda önemli olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz günlerde Değirmendere Kapalı Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Merkez yapımı inşaat çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Başkan Ellibeş, “Halkımızın iklim koşullarından etkilenmemeleri adına ilçemizdeki bazı Pazar yerlerini kapalı Pazar yeri haline dönüştürüyoruz. Yeni Mahalle ve Donanma Mahallesini içeren Pazar yerimiz sokak ve mahalle aralarında kurulmaktaydı buda bazı sıkıntıları getiriyordu. Bu sıkıntıları çözmek ve halkımıza hakkettiği değeri sunmak adına Yeni Mahallede bulunan bir arsayı kamulaştırarak burada bir kapalı pazar yeri projesi oluşturduk. Kısa süre çalışmaları tamamlayıp hizmete açtık. Kapalı Pazar Yeri esnafa ve mahalle sakinlerine hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

82 + = 85