YENİ BAŞKAN VEKİLİ BELLİ OLDU..!

Büyükşehir’in yeni başkan vekili Gebze’den

Tahir Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde cevabı en merak edilen sorulardan biri daha yanıtını buldu. Daha önce Zekeriya Özak’ın oturduğu başkan vekilliği koltuğuna artık Yaşar Çakmak oturacak.

Dün akşam gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısında meclis birinci başkan vekilliği her zamanki gibi Gebze’ye verildi. Daha önce Adnan Köşker’in oturduğu o koltuğa, yeni Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz oturdu.

Dünkü toplantıda ayrıca başkan vekilliği makamının yeni sahibi de belli oldu. Resmi olarak bir unvan olmayan, sadece başkanın şehir ve yurt dışında olduğu zamanlarda yerine bakan başkan vekilliği makamı, Kocaeli’de son derece etkin ve önemli.

Daha önce bu görevi aynı zamanda İmar Komisyonu Başkanı olan Zekeriya Özak yürütüyordu. Bu dönem İmar Komisyonu Başkanlığına muhtemelen Mustafa Soydabaş getirilecek. Ama Soydabaş aynı zamanda Başkan vekili olmayacak.

Tahir Büyükakın’ın başkan vekili makamına tayin edeceği isim Yaşar Çakmak. Aynı zamanda Gebze belediye meclis üyesi olan Çakmak, geçen dönem milletvekili aday adayı da olmuş, ancak aday gösterilmemişti.

Yaşar Çakmak, kabarık özgeçmişi ile de dikkat çeken bir isim. CV’si hayli dolu. Geçmiş yıllarda önemli görevler üstlenen Çakmak, bundan sonra da yine önemli bir görev üstlenecek, kariyerini taçlandıracak. İşte Yaşar Çakmak’ın özgeçmişi;

1967 Giresun doğumlu. 16 Nisan 2019 10:01 İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Meslek hayatına 1992 yılında Sayıştay’da başladı. Baş denetçi olarak 11 yıl pek çok kurumda denetim görevlerinde bulundu. 2003 yılında Türk Telekom Malzeme Dairesi Başkanlığına atandı. Türk Telekom’un özelleştirilmesinden sonra; Enerji Bakanlığına bağlı TETAŞ’ta Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi. Nükleer Santral Komisyonun eski başkanı. Türk Telekom& Avea eski Satınalma Direktörü TT Grubunun eski Lojistik Direktörü. Assistt Çağrı Merkezleri İdari İşler Direktörlüğü görevine ise devam ediyor. Halen Gebze’de ikamet ediyor. Evli ve 4 çocuk babası.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 68 = 73