YARHİSAR’DA 12.YIL COŞKUSU

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi kuruluşunun 12.nci yıldönümü Gölcük protokolü ve halkın katılımıyla kutlandı. 12.yıl pastası kesilirken, Yarhisar’ın eski askerleri de bu kutlama da bir araya geldi.

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi kuruluşunun 12.nci yıldönümü Gölcük protokolü ve halkın katılımıyla kutlandı.12.yıl kutlamasına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Eski Gölcük Tersane Komutanı Emekli Tuğamiral Şevki Şekerefeli, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük İlçe Başkanı Bekir Tülü, Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Gölcük İlçe Başkanı Selim Kargı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gölcük Belediyesi birim müdürleri, Yarhisar Gemisi’nin eski askerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GEMİNİN TARİHÇESİNİ ANLATTI

Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut Yarhisar’ın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Akbulut, “1964 yılında A.B.D. inşa edilen Yarhisar, 1964 yılı sonunda ülkemize getirildi. Türk sancağı çekildi.1965 yılından 2005 yılına kadar  toplam kırk yıl süresince donanmamızda keşif-karakol gemisi olarak görev yaptı. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtının Ege safhasında görev aldı. 2005 yılında hizmet dışı kalmasının ardından, 2006 yılında Gölcük-Kavaklı sahiline yerleştirilerek müze haline getirildi. 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılarak, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak aralıksız 12 yıldır hizmet veriyor. Türkiye’nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi Yarhisar, Gölcük’ün de ilk ve tek müzesi olarak bugüne kadar yerli-yabancı 213.612 misafirlerimize ev sahipliği yaparak Donanma Kenti Gölcük’ü ve donanmamızı tanıtmaya devam ediyoruz” dedi.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yarhisar Müze Gemisi, “Yarhisar Müze Gemimiz, 12 yıllık süre içerisinde yerli, yabancı birçok misafirimiz tarafından ziyaret edildi. Katkı sağlayan herkese özellikle de vatandaşlarımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ve katkıları sayesinde bugünlere kadar geldik. Yarhisar Müze Gemisi, 2005 yılında hizmet dışı kalınca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi’nin müşterek girişimiyle Donanma Kenti Gölcük’e Kavaklı Sahili’ne beton zemin üzerine yerleştirildi. Bugün 12. yılını kutluyoruz. Mutluyuz, katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YARHİSAR MÜZE GEMİSİ’NE SERAMİK TABLO HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ziya Yekta Özkan, Yarhisar Müze Gemisi’ne hediye ettiği, Gölcük’ün sembollerinin bulunduğu tablonun açılışı gerçekleştirildi ve Öğretim Görevlisi Ziya Yekta Özkan hediye ettikleri bu seramik tablo hakkında bilgi verdi.

12. YILDÖNÜMÜ PASTASI KESİLDİ

Son olarak 12. Yıldönümü pastası Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Tersane Komutanı Emekli Tuğamiral Şevki Şekerefeli, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük İlçe Başkanı Bekir Tülü ve Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Başkanı Selim Kargı tarafından kesilmesinin ardından program sona erdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

32 + = 39