AK Parti Kocaeli İl Başkanı belli oluyor

AK Parti Kocaeli İl Başkanı belli oluyor

AK Parti Kocaeli Teşkilatı’nda il başkanı belli oluyor. 30 Ocak’ta yapılan temayülde il başkanlığı için ismi öne çıkan Şahin Talus, Halit Çokan ve iş insanı Selim Çoban, bugün saat 14.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde mülakata girecekler.

ELLİBEŞ İSTİFA ETMİŞTİ

AK Parti’de Mehmet Ellibeş’in milletvekili adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmesinden sonra il başkanlığı görevine vekaleten il başkan vekili olan Şahin Talus atanmıştı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçim öncesi il yönetimini hazır hale getirmek için 30 Ocak günü il binasında temayül yoklaması yaptırmıştı. İl başkanlığı için üç isim öne çıkmıştı. İl Başkanvekili Şahin Talus, İl Başkan Yardımcısı Halit Çokan ve Selim Çoban için oy kullanılmıştı.

BUGÜN ANKARA’YA GİTTİLER

AK Parti Kocaeli İl Başkanı yapılan temayül yoklamasından hemen sonra netleşecekti. Ancak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden dolayı atama ertelenmişti. AK Parti Genel Merkezi, 28 Şubat’ta TBMM’nin açılmasından hemen sonra teşkilat çalışmalarına yeniden başladı. 30 Ocak’ta temayülde ismi öne çıkan Şahin Talus, Halit Çokan ve Selim Çoban, genel merkezde mülakata girmek için Ankara’ya çağrıldı. Mülakat saat 14.00’de başlayacak.

Ankara’ya çağrılan üç isim arasında yer alan il başkanvekili Şahin Talus’un mülakatta sürpriz bir durum yaşanmaması halinde il başkanı olarak atanması bekleniyor.

Yeni atanacak il başkanı, 14 Mayıs’ta yapılması muhtemel olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde teşkilatını seçime götürecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

18 − 11 =