YANGIN SONRASI OĞLU HASTANEDE O SOKAKTA KALDI

 

 

 

 

 

Gölcük’te geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan yangının ardından büyük bir dram yaşandığı ortaya çıktı. 3 çocuğu otizmli olan anne Perihan Duran komşularında kalıyor ve bir yandan da hastanede tedavi altında olan oğlundan haber bekliyor. Anne çaresiz bir durumda ve yardım bekliyor.

 

 

 

 

Gölcük Dumlupınar Mahallesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen ev yangının ardından bir annenin yardımseverlere ihtiyacı var. 3 çocuğundan biri otizmli olan anne Perihan Duran, yaklaşık 13 yıl önce A. Kurt ile yaşamını birleştirdi. İlk evliliğinden olan iki otizmli çocuğu babasıyla kalan Perihan Duran, 8 yıl önce yine otizmli olarak oğlu Egemen Kurt’u kucağına aldı. Evliliğinde sıkıntılar olan Perihan Kurt, üç yıl önce eşinden ayrıldı. Otizmli oğlu Egemen ile kalan anne, evini geçindirmek için temizliğe gidiyordu.  8 yaşındaki otizmli Egemen’in beyin ölümü gerçekleşti ama makinaya bağlı yaşama tutunmaya çalışıyor.

BİR ANDA ALEVLER SARDI

Son zamanlarda oğlu nedeniyle temizliğe de gidemeyen anneye yaklaşık bir yıl önce devlet oğlunun bakımı için maaş bağladı. Bu maaş ve komşularının desteğiyle geçinen anne ve oğlunun evinde geçtiğimiz cumartesi öğle saatlerinde yangın çıktı. Anne oturma odasında iken oğlu ise yan odadaydı. Anne Perihan Duran, bir anda bayıldı. Kendine geldiğinde oğlunu kurtarmak istedi ancak başaramadı. Komşular anneyi dışarıya çıkartırken, olay yerine itfaiye geldi.

OTİZMLİ EGEMEN…

Çevredekiler eve girip otizmli Egemen’i kurtarmaya çalışsa da alevlerden eve bir türlü giremedi. İtfaiye ekipleri, gelir gelmez Egemen’i kısa sürede bulunduğu odadan çıkarmayı başardı ancak talihsiz çocuk dumandan etkilenmişti. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından talihsiz çocuk Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu çok ağır olan çocuk, yoğun bakım ünitesine alındı. Beyin ölümü gerçekleşen ve iç organları iflas eden talihsiz çocuk, makinaya bağlı olarak yaşama tutunmaya çalışıyor.

ANNE PERİŞAN HALDE

Anne ise perişan. Gözyaşları içerisinde oğlundan yine de bir ümit bekleyen annenin yanan evle birlikte bütün hayalleri de söndü. Oğlunun fotoğraflarına bakarak ağlayan anne kiralık olarak oturduğu ev de tamamen yandığı için komşularında kalıyor. Yanan evden ise kurtarılabilecek hiçbir eşya kalmamış. Çatı katında iki göz odada kalan anne bir taraftan oğluna, bir taraftan da kimsesizliğine ağlıyor.  Egemen’in yangında bulunduğu oda tamamen yandı.

DESTEĞE İHTİYACI VAR

Baba A. Kurt ise üç yıl önce boşandığı eşine nafaka vermemek için kayıplara karışmıştı. Hakkında tutuklama kararı bulunan baba A. Kurt’tan da bir destek görmeyen anne şuan ne yapacağını bilemiyor. Evinden tek bir eşyası bile kurtulamayan anne hayırseverlerden bir yardım bekliyor. Eğer oğlu Egemen de yaşamını yitirirse annenin devletten aldığı maaş da kalmayacak. Ne yapacağını bilmeyen anne Perihan Duran’ın önceliği ise maddi yardım. Şuan hiç parası olmayan anne komşuların yardımlarıyla çocuğunun kaldığı hastaneye gidiyor. Annenin herkesin desteğine ihtiyacı var.

HABER: KOCAELİ FİKİR

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

64 − = 58