VE MUTLU SON! ANLAŞMA SAĞLANDI

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi, bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanma noktası gelmesi sebebiyle yasal süreci işletmiş ve grev yoklaması için imza toplamaya başlamıştı.

KARAOSMANOĞLU DEVREYE GİRDİ

Dün Hizmet İş Sendikası yeterli imza sayısına ulaştı ve tüm üyelere bugün saat 10:00’da grev yoklaması olacağının mesajı gönderildi ve katılım sağlanması istendi. Bu haber üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu devreye girdi. Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, sendika yetkilileri ve Başkan Karaosmanoğlu bu sabah bir araya geldi.

TALEPLERİMİZ KARŞILANDI

Konuyla ilgili Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, gazetemize açıklamalarda bulundu. Ersoy, “Sendika olarak bizim taleplerimiz vardı. Ücret artışı ve sosyal haklar konusunda anlaşamamıştık. Sosyal hakların tüm personelimize ödenmesini istiyorduk. Bu noktada tam olarak olmasa da taleplerimiz karşılandı” dedi.

KHK’DAN GEÇENLER

KHK ile Büyükşehir bünyesine geçen 3 bin 500 personelle ilgili konuşan Ersoy, “Bizim KHK ile belediye bünyesine geçen 3 bin 500 personelimiz vardı. Bu personellerimizin hakları çok düşüktü. İş barışı ve huzurun sağlanması adına BELDE A.Ş.’deki bin 200 personelimizle aynı haklara sahip olmalarını istiyorduk. İleriye dönük olarak bunu da başardık. BELDE A.Ş.’deki bin 200 personelin yanı sıra, KHK ile geçen 3 bin 500 Büyükşehir çalışanı, 2020 yılının 6’ncı ayından itibaren aynı şartlarla belediye bünyesinde çalışacaklar. Bu tarihe kadar KHK’dan geçen 3 bin 500 personelimiz mevcut sözleşmeleriyle devam edecekler” dedi.

DETAYLARI BAŞKAN AÇIKLAYACAK

Sözleşmeyle ilgili tüm detayların Başkan Karaosmanoğlu tarafından açıklanacağını söyleyen İdris Ersoy, “Biz Hizmet İş Sendikası olarak tüm arkadaşlarımız adına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz. Sözleşmeyle ilgili diğer detayları ben açıklamayacağım. Onu yarın Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu açıklayacak. Saat 18:00’de bir imza töreni yapmayı planlıyoruz. Diğer tüm detaylar Karaosmanoğlu tarafından açıklanacak” açıklamasında bulundu. Böylece toplam 4 bin 700 Büyükşehir çalışanını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağlanmış oldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 8