CHP’Lİ KADINLAR ZAFERE İNANMIŞ

 CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları kahvaltı da bir araya geldi. Belediye Başkanı adayı İsmet İşeri’ye kahvaltı da ilgi büyük olurken, CHP’li kadınların 31 Mart seçimlerinden İşeri’nin zaferle çıkacağına yönelik inancının tam olduğu gözlendi.

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül KAYA, CHP Gölcük Belediye Başkan adayı İsmet İŞERİ, CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret GÜREL katılım gösterdi.  Yüksek katılımın gerçekleştiği etkinlikte yapılan kadının siyasetteki yerinin çok önemli olduğu belirtilirken Başkan adayı İsmet İŞERİ’de coşkuyla karşılandı. CHP Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan ÇİMEN, Gölcük gibi kadına değer veren çok nadir ilçeler gördüğünü. Ne istedilerse kapılardan asla geri dönmediklerini. Her zaman destek aldıklarını ve bu başarıda ilçe başkanların çok büyük katkısı olduğunu ifade ederken “Siyasette kadının gücünü ele alırsak; bundan 84 yıl önce 1934’te Ulu Önder Atatürk’ün, kadınlar talep etmeden ve çaba sarf etmeden bizlere seçme ve seçilme hakkını vermesiyle gerçekleştiğini görüyoruz. Seçiyoruz ama seçilme sırasına geldiğinde kadınlarımız istediği yerlere gelemiyorlar. Kadınlarımız arzu edilen şekilde temsil edilmiyor. Tüm Türkiye geneline bakarsak yüzde 12 gibi bir temsil ediliyoruz.  Anayasada eşit yazılmasıyla maalesef eşit olunmuyor. Mutlaka belediye başkanlıklarında, meclis üyeliklerinde ön sıralarda olmalı.  Birlik olmalıyız birbirimize güç vermeliyiz” dedi.

CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI’NDAN İŞERİ’YE DESTEK

İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya katıldığı etkinlikte  “Kadının siyasetteki rolünü konuşmak için önce toplumdaki yerine bakmak lazım. Evde bir dış işleri gibi bütçe yönetiyor, çocuklarımız hastalandığında bir sağlık bakanlığı gibi eğitimlerinde bir eğitim bakanı gibi birçok unsuru başarıyoruz. Mevcut hükümetin yapamadığı pek çok şeyi kadın evinde gerçekleştiriyor. O yüzden çocuklarımızın nasıl aydınlanmış ortamlarda yetiştirilmesini istiyorsak, aydınlık toplumları da belediyecilik anlamında biz kadınlar öncülük etmesi çok önemli. Bu yapının omurgası biz isek bu yapıda dolayısıyla her yerde söz hakkımız olması gerektiği düşünenlerdeniz. İsmet Başkanımızda bu bağlamda kadınlarımıza mecliste yer verecektir. Ranttan değil halktan yana bir belediyeciliğin nasıl olacağını göreceksiniz”  şeklinde konuştu.

İŞERİ’DEN KADIN MECLİSİ SÖZÜ

Kadının siyasette ki ve toplumdaki rolünün ve öneminin azımsanamayacak kadar yüksek olduğunu ifade eden İsmet İşeri “Eğitim ve kültür anne kucağında başlar ve okulda gelişir toplumda da tekamül eder. Bugün Türk nüfusunun yüzde 50’si kadındır ama siyasetteki yeri inanılmaz derecede yetersizdir. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder ATATÜRK kadına verdiği önemi 1934 yılında birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı vererek göstermiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadına verdiğimiz önem ortadadır. Sizler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacaktır. Yerel seçim çalışmalarımız mükemmel bir şekilde devam ediyor. Allah izin verirse Gölcük’te iktidarı yakaladığımızda kadın meclisi oluşturarak en önde ilk söz sahibi siz olacaksınız”

SİZLER OLMAZSANIZ SİYASİ HAREKETTE OLMAZ

Başkan adayı İşeri’den sonra sözü alan CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel “Siyasi tarihimiz Cumhuriyet dönemiyle çağ atlamış ama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bununla kalmamış, kadınlarımızı baş tacı yaparak seçme ve seçilme hakkı sağlamıştır. Kadının olmadığı siyasi hareket başarısız bir harekettir. Erkek egemenliğinde olmadığını  infa eden bu kadın hareketi Türk siyasi tarihine olumlu yansımış ve bugüne gelmiştir. Sizler olmazsanız siyasi harekette olmaz” şeklinde konuştu.

“BİRLİK OLMALIYIZ BİRBİRİMİZE GÜÇ VERMELİYİZ”

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen yaptığı konuşmada, “Gölcük gibi kadına değer veren çok nadir ilçeler gördüm. Biz ne istediysek kapılardan asla geri dönmedik, bizi her zaman desteklediler. Gölcük’te CHP Kadın Kolları başarısı konuşuluyorsa bilin ki ilçe başkanlarımızın çok büyük katkıları vardır. Siyasette kadının gücünü ele alırsak; bundan 84 yıl önce 1934’te Ulu Önder Atatürk’ün, kadınlar talep etmeden ve çaba sarf etmeden bizlere seçme ve seçilme hakkını vermesiyle gerçekleştiğini görüyoruz. Seçiyoruz ama seçilme sırasına geldiğinde kadınlarımız istediği yerlere gelemiyorlar. Kadınlarımız arzu edilen şekilde temsil edilmiyor. Tüm Türkiye geneline bakarsak yüzde 12 gibi bir temsiliyet görülüyor. Tüzüklerimizde yüzde 33 kotamız var ama çoğu yerde uyulmuyor. Biz bu nüfusun yüzde 50’sini temsil ediyoruz ve bu kotanın her yerde uygulanmasını istiyoruz. Anayasada eşit yazılmasıyla maalesef eşit olmuyor. Mutlaka belediye başkanlıklarında, meclis üyeliklerinde ön sıralarda olmalı. Gençlerin uyuşturucu kullanımı, kadına şiddet, yoksulluk gibi aklınıza gelebilecek her türlü problem kadın politikaların içinden geliyor. Birlik olmalıyız birbirimize güç vermeliyiz” dedi.

“RANTTAN DEĞİL HALKTAN YANA BELEDİYECİLİK”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül KAYA ise şunları söyledi: Cumhuriyetin, toplumun ve yüreğimizin aydınlık yüzleri kadınlarımız hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle bu güzel yüzlü bu anaç ruhlu insanları burada bir araya getirdiği için Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan ÇİMEN’e ve yönetimindeki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hepimiz diyoruz ya kadının olduğu yerde güzellik, barış ve huzur vardır. Şöyle bir etrafınıza baktığınızda bu güzellik ortadadır. Kadının siyasetteki rolünü konuşmak için önce toplumdaki yerine bakmak lazım. Evde bir dış işleri gibi bütçe yönetiyor, çocuklarımız hastalandığında bir sağlık bakanlığı gibi eğitimlerinde bir eğitim bakanı gibi birçok unsuru başarıyoruz. Mevcut hükümetin yapamadığı pek çok şeyi kadın evinde gerçekleştiriyor. O yüzden çocuklarımızın nasıl aydınlanmış ortamlarda yetiştirilmesini istiyorsak, aydınlık toplumları da belediyecilik anlamında biz kadınlar öncülük etmesi çok önemli. Bu yapının omurgası biz isek bu yapıda dolayısıyla her yerde söz hakkımız olması gerektiği düşünenlerdeniz. İsmet Başkanımızda bu bağlamda kadınlarımıza mecliste yer verecektir. Ranttan değil halktan yana bir belediyeciliğin nasıl olacağını göreceksiniz”şeklinde konuştu. Kahvaltı organizasyonu yerel seçimleri mutlaka kazanacağız, gece gündüz çalışacağız mesajı ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

95 − = 94