VATAN SİZE MİNETTAR

 

 

Gölcük’te 19 Eylül Gaziler Günü için Anıtpark’taki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene katılım beklenenin üstünde gerçekleşirken, protokol, sivil ve askeri erkanın yanında Gazilerimiz de yoğun katılım gösterdi.

 

 

Gölcük’te 19 Eylül Gaziler Günü için Anıtpark’taki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene ilçemizde yaşayan Gazilerimizin yanı sıra Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Gölcük Belediye Başkan ıMehmet Ellibeş, Gölcük Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan, beraberinde  askeri ve sivil erkan, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, vatandaşlar, gaziler ile Şehit ailelerinin yakınları katıldılar. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu gerçekleştirdikten sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

“ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ”

 

Gölcük Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Arslan konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 eylül 1921 günü 153sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazi ünvanını verilişinin 97. yıldönümündeyiz. Bölünmez bütünlüğümüzün ve ulusal birliğimizin korunması uğruna girişilen mücadelede şehit ve gazi ünvanı alan kahramanlarımızı bugün bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

 

Kahraman Gaziler, sizler Türkiye Cumhuriyetine canını adamış kahramanlarsınız. Bugün ülkenin birlik ve beraberliği toprak bütünlüğü,Cumhuriyetin devamlılığı sizleri nazim ve cesareti sayesinde sağlanmıştır. Bugün gaziler gününde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaştığımızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim.Feyiz milletindir, benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının aziz şehitlerimizin manevi ruhları önünde huşu ile eğilirim. Bu mutlu ve gururlu günde hepinize en derin sevgi ve saygılarımla. Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türk olabilene” dedi. Konuşmanın ardından şiirler okundu ve tören son buldu. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

30 + = 37