VALİ’DEN GÖLCÜK’TE ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

 

 

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 10’uncu Muhtarlar Buluşması’nı lçemiz muhtarıyla gerçekleştirdi. Aksoy, “Muhtarlarımız halkın doğrudan seçtiği, halka en yakın mesai arkadaşlarımız” dedi. Önemli açıklamalar yapan Aksoy, “Uyuşturucuyla mücadelemizi büyük bir mücadeleyle sürdürüyoruz. Muhtarlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Çocuklarımız için bir karar aldık. Okul çevresinde öğrenci ve veli dışında kimse beklemeyecek. Bekleyenlerin hakkında işlem yapıyoruz. Özellikle internet kafelerin ders saatinde öğrenci kabul etmemesi kon usunda emir koyduk. Öğrenci olan kafelere işlem yapacağız” dedi.

 

 

 

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy geçtiğimiz gün ilçemizdeydi. Aksoy  10’uncu Muhtarlar Buluşması’nda ilçemiz muhtarlarıyla bir araya geldi. Kervansaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Gölcük  Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral, daire müdürleri ve Gölcük İlçesi Muhtarları katıldı.

MUHTARLAR EN YAKIN MESAİ ARKADAŞLARIMIZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Hüseyin Aksoy, “Her ay 1 ilçemizde muhtarla bir araya geliyoruz. Özellikle muhtar arkadaşlarımızla karşılıklı işbirliği içerisinde onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımız halkın doğrudan seçtiği, halka en yakın mesai arkadaşlarımız. Belirli konuları sizlerle paylaşacağım. Daha sonrada sözü muhtar arkadaşlarımıza vereceğiz. En önemli konularımın başında eğitim geliyor. Özellikle muhtar arkadaşlarımızdan benim ricam okul çağında olup okumayan hiçbir çocuğumuzun kalmaması. Biz çocuklarımızın eğitimini en üst seviyede sağlayacakları ortamı sunmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Vali Aksoy konuşmasının devamında, “Bunları bitirmek için okuma yazma seferberliği başladı. Muhtarlardan talebimiz etrafınızda bildikleriniz varsa onları Kaymakamlığa bildirmeniz. Biz okumaz yazmazlarımızın kalmasını istemiyoruz. Hayat Boyu Öğrenme ile farklı alanlarda yeni kurslar açılması konusunda yeni kurslar açma konusunda arkadaşlarımız gayret gösteriyor. İhtiyaç varsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirin yeni kurslar açalım. 2019 yılında tekli eğitime geçme konusunda çalışmamız var. İhtiyaç duyulan çalışmalarımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde sürdürüyoruz. Yeni kimlik kartları Nüfus Müdürlüklerimiz tarafından veriliyor. Yüz kişiden 33 kişi yeni kimlik kartı almış durumda Kocaeli’de. Muhtar arkadaşlarımızın yeni kimlik kartları için vatandaşlarımızı bilgilendirmesini istiyoruz” dedi.

MUHTARLAR DUYARLI OLMALILAR

“Zaman zaman Karadeniz kıyılarını, bölgemizi yasa dışı göç için kullandılar. Bu konuda muhtar arkadaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Bölgenizde şüpheli şahıslar gördüğünüzde ilgili birimleri bilgilendirebilirsiniz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün engelli vatandaşlar için çalışmaları var. Sizlerden istediğimiz devletin haklarından yararlanmayan engelli vatandaşları bizlere bildirmeniz. Fakir olduğu hale yardımlarımızı alamayan vatandaşlarımız varsa onları Kaymakam Mustafa Altıntaş’a iletmenizi istiyoruz” diye belirtti.

ÇOCUKLARIN AŞILARI ZAMANINDA YAPILMALI

“Kocaeli’deki engellilik durumumuzu görmek ve bunlara karşı sosyal birtakım çalışmaları yapmak arzusuyla yola çıktık. Kayıtlı olmayan engelli vatandaşımız varsa onları Kaymakam arkadaşımıza bildirmenizi istiyoruz. Çocuklarımız bizim için önemli. Çocuklarımızın aşılarının tam zamanında yapılması önem taşıyor. Bu konuda aile hekimlerimizle birlikte aileleri teşvik etmeliyiz” dedi.

131 BİN KADINA ULAŞTIK

“Kocaeli genelinde yürütmekte olduğumuz bir kadın sağlığı projemiz var. 18-69 yaş arası 671 bin kadına ulaşmak hedefimizdi. Şu ana kadar 131 bin kadınımıza ulaştık. Bizim sizden talebimiz, size bir talep geldiğinde duyarlı olmanız ve kadınları bu toplantıya katılmaya teşvik etmeniz. Sağlık görevlilerimiz tarafından evde sağlık hizmeti verilmekte. Devlet hastaneye gidemeyecek hastalarımızın evine sağlık çalışanlarını gönderiyor. Böyle vatandaşlarımız varsa bizleri bilgilendirmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ

“Muhtar Bilgi Sistemi var biliyorsunuz. Buradan bizleri bilgilendirebiliyorsunuz. Bunun dışında vatandaşlarımızın sorunları olduğunda iletebilecekleri Açık Kapı adlı bir projemiz var. Sorunları Açık Kapı’ya da iletebilirsiniz. Sorunların çözümü konusunda gayret gösterilecektir. Bir çalışmamız da sokakta çalışan ve dilenen çocuklar için. Biz sokakta çalışan ve dilenen çocuk görmek istemiyoruz. Çocuklar görevliler tarafından alınıyor ve ailelere teslim ediliyor. Şu ana kadar 650 çocuğa işlem yaptık Kocaeli genelinde. Çocuklarımıza ihtiyaçları dâhilinde yardımlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ OLAN KAFELERE İŞLEM YAPACAĞIZ

Vali Aksoy son olarak, “Uyuşturucuyla mücadelemizi büyük bir mücadeleyle sürdürüyoruz. Muhtarlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Çocuklarımız için bir karar aldık. Okul çevresinde öğrenci ve veli dışında kimse beklemeyecek. Bekleyenlerin hakkında işlem yapıyoruz. Özellikle internet kafelerin ders saatinde öğrenci kabul etmemesi kon usunda emir koyduk. Öğrenci olan kafelere işlem yapacağız. Özellikle okul çevresindeki kamera sistemlerimizi de geliştiriyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YUMAK OLMUŞ BİR SORUNUMUZ YOK

Vali Aksoy’dan sonra söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Çok şükür yumak olmuş bir sorunumuz yok. Çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürmekteyiz. Gölcükümüzü daha iyi yerlere taşıyacağız. Gölcük bir Donanma Kentidir. Kocaeli’nin en önemli bir ilçesi de Gölcük’tür. Sayın Valimize de teşekkür ediyorum” dedi.

GÖLCÜK’TE ÖNEMLİ YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Başkan Ellibeş’in ardından son olarak açıklamalarda bulunan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “İlçemizin kurumları arasında bir koordinasyon eğitimi var. Eğitim konusunda 4 büyük yatırımımız var. Bu çalışmalar bittiğinde ilçemizde tekli eğitim konusunda sıkıntı yaşamayacağız. Bildiğiniz gibi hastane inşaatımız da başladı. Gölcük’te önemli yatırımlarımız devam etmekte. Son olarak Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’a da teşekkür ediyorum” dedi. Toplantının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine talimat verdi.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

63 − = 53