ÜSKÜDAR FACİASI ANMA PROGRAMI BELLİ OLDU

1 Mart 1958 tarihinde İzmit – Gölcük seferini yapmakta olan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında battı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazasında, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 kişi boğularak hayatını kaybetti.

HAYATINI KAYBEDENLER DUALARLA ANILACAK

Gölcük Belediyesi bu büyük felaketin 62.yıldönümünde faciada hayatını kaybedenleri unutmazken, anma programı düzenliyor. Gölcük Belediyesi 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde yapılacak anma programı, saat 09.00’da başlayacak. Programda; çelenkler sunulacak, protokol konuşmaları ile birlikte Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla faciada hayatını kaybedenler bir kez daha büyük bir hüzünle yad edilecek. Bu programın akabinde saat 11.30’da, Tevfik Hoca Camisi’nde Mevlid-i Şerif de okunacak.

BAŞKAN SEZER ANMA PROGRAMINA DAVET ETTİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer anma programına tüm Gölcüklü hemşehrilerini davet ederken, “1 Mart 1958 kalplerimizde burukluk yaratan hepimizi üzüntüye boğan bir tarihtir. Bundan 62 yıl önce yaşanan Üsküdar Vapuru Faciasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 34 = 40