Ünal Özmural ve işten çıkan sözleşmeli memurlar hakkında konuştu

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, sözleşmesi yenilenmeyen ve işten çıkan sözleşmeli memurlar hakkında konuştu. Hiç birinin KPDS sınavına giremeden memur yapıldığını söyleyen Özmural, “sınav yok, eş, dost ve akraba kayırması var” dedi

Boran KAYALAR – İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Ünal Özmural ve Sibel Solakoğlu dün belediye toplantı salonunda sözleşmesi yenilenmeyerek işten çıkarılan sözleşmeli memurlar hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ünal Özmural konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 2 gündür kamuoyunda yazıldı çizildi. Yanlış anlaşılmanın önüne geçerek bu süreci tamamlamak istiyoruz. Bu süreç seçim sürecine kadar dayanıyor. Başkan Hürriyet seçimin son döneminde yapılan memur atamalarının kamuoyuna sunmuştur. Geldiğimiz sürece kadar bu durum devam etti. 67 kişiyi kapsayan sözleşmeli personel kapsamında çalışan 26 kişiyle yollarımızı 31 Aralık tarihinde ayırdık. Bunların içinde ki 10 kişiye mevcut BEKAŞ’ta çalışma teklif edildi. 2’si kabul etmedi. 41 kişiyle sözleşme yenilenmesi yapılacak. Önümüzde mecliste bu meclise sunulacak.

VEKİLİN GELİNİ İŞE ALINMIŞ

Düşünün bir belediye başkanı seçimde aday olmayacak ama seçime bir gün kala memur ataması yapıyor. Nevzat Doğan bunu kendi de söyledi. Yıllardır çalıştığı kişilere vefa borcu olduğunu söyledi. Bu süreli bir sözleşme 1 yıl gibi süreci var. Mali yıl boyunca bunu yapabilirsiniz. Aday olmadığını süreçte hangi projeniz var. Buna imza attınız. İşin başında yapılan en büyük yanlış budur. Sibel hanımda zor durumda kalacaktı. Nevzat Doğan aday olmadığı halde son iki günde böyle bir şeyin altına imza atıyor.  İnsanların üzerinden polemik yapmak isim vermek istemiyorum. Seçime bir gün kala bir milletvekilin gelini sekreter olarak işe başlamış KPDS belgesi olmadan atanmış.

BUNLAR HEP KAMU ZARARI

KPDS sınavına girmeden biri eğitim kadrosuna alınmış, üniversite diploması saklanarak lise mezunu evrakıyla sözleşmeli personel olmuş. Bir gün bile eğitmenlik yapmamış. Yine bir arkadaş teknisyen olarak atanmış. Kendisi saç bakım uzmanı bizim böyle bir kadromuz yok. Nevzat Doğan’ın koruması kameramanlık kadrosuna alınmış. Meclis üyesi Recep Ünlü’nün kardeşi seçime bir ay kala memur kadrosu verilmiş. Bu kişinin üstelik 1 yıl 15 gün cezası var. Bunun memur olması mümkün değil. Yine KPDS belgesi olmadan büro personeli olarak atanmış. Bir diğeri yine AKP meclis üyesi yakını seçime bir gün kala sözleşmeli personel olarak atanmış. Nevzat Doğan’ın yeğeni seçime bir gün kala sözleşmeli memur olmuştur. Yine AKP yöneticisi Naime Ceylan’ın oğlu teknisyen olarak atanmış ama hiçbir zaman teknisyen olarak  çalışmamış. Bunlar hep kamu zararı arkadaşlar.

DİĞER ÇALIŞANLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Müfettiş tek tek bunları tespit etti. Müfettişin bunu tespit etmesi ve bizim bunu işleme koymamamız olmaz. 67 kişiyi tek tek önümüze koyarak baktık. Buradan yola çıkarak görünen mevzu şu sınav yok, eş, dost ve akraba kayırması var. Sokakta ‘hak hukuk ve adalet’ diye bağıranlara bunu sormak lazım. Hangisi adalet? hangisi hukuk? hangisi görev? Bin 300’e yakın belediye çalışanı var. Konuşulan sadece 26 kişi. Bunlara çifte standart uygulanmıştır. Yıllardır  buraya emek veren üniversite mezunu arkadaşlar var. Bunlar önümüze ki mecliste onaylayarak memur olarak atanacak. Eğer Nevzat Doğan bu arkadaşları çok seviyorsa kendi şirketine alabilir. Belediyenin geliri 2 buçuk milyon TL kime gidiyor bunlar yandaşa, geline, meclis üyesinin kardeşine. Bize gelip diğer çalışanlar teşekkür etti. ‘yıllardır bizi ezip kendi yakınlarını memur yapılar’ dediler.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 7 = 2