Umre Kafilesi Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 -2020 dönemi ilk umre kafilesi önceki akşam İzmit Milli İrade Meydanı’ndan yola çıktı.

İzmit Malta Mahallesi Ayaztepe Camii İmam Hatibi İhsan Güzel’in grup hocası olduğu 38 kişinin yer aldığı kafile için düzenlenen uğurlama törenine İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, İl Hac ve Umre Şube Müdürü Muhammet Erkuş ile din görevlileri ve umre ziyaretçilerinin yakınları katıldı. Uğurlama töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının ilk Umre kafilesi 20 gün kalacakları kutsal topraklarda ibadet ve ziyaretlerini tamamladıktan sonra İzmit’e dönecek.

İl Müftülüğü yetkilileri, 15 Kasım’a kadar devam edecek 1. dönem kayıtların çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umre ziyaretine gitmek için 300 kişinin kayıt yaptırdığını açıkladılar.

Umre turlarına katılmak isteyenler için kayıtlar il ve ilçe müftülüklerinde yapılıyor. Umre ziyaretçilerinin; konaklama, tarih, kalacakları otel ve fiyatlarıyla ilgili il ve ilçe müftülükleri ile din görevlilerinden bilgi alabilecekleri açıklandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − 20 =