Ulaşım Park işçileri greve hazırlanıyor

Ulaşım Park’ta örgütlü bulunan Demiryolu-İş Sendikası ile işveren sendikası olan Yerel-Sen arasındaki Toplu İş Sözleşmesi tıkandı. İşyeri temsilcisi Halit Turan “Ulaşım Park’ta bin üyemiz var. Taleplerimiz kabul edilmezse greve çıkarız” dedi.

MAAŞLARA ZAM İSTEDİLER

Şube Merkezi Adapazarı’nda bulunan Demiryolu-İş Sendikası Kocaeli Ulaşım Park İşyeri Temsilcisi Halit Turan, işveren sendikası Yerel-Sen ile uzlaşamadıklarını söyledi. Gazetemizin sorularını yanıtlayan Turan, “Bizim taleplerimiz gayet makul ve insani. Ulaşım Park’ta bin üyemiz var. Maaşlarımız asgari ücret, yani 2020 TL. Diğer sosyal haklar ile birlikte toplam 2 bin 750 TL’ye ulaşıyor. Bizim talebimiz ise, maaşlarımız 3 bin TL olsun, yılda iki maaş ikramiye. İşveren sendikası buna yanaşmadı. Görüşmeler tıkandı. Arabulucu görüşmesinde de bir sonuç çıkmadı” dedi.

PERSONEL SAKAL EYLEMİ BAŞLATTILAR

TİS görüşmelerinin tıkanmasından sonra üretimden gelen güçlerini kullanarak sakal bırakma eylemi başlattıklarını söyleyen işyeri temsilcisi Halit Turan, “Ulaşım Park’ta grev kararı almak için sendika üst yönetimindeki temsilcilerimiz ile Adapazarı şubesinde bugün toplanıyoruz. Toplantıda ileriki günlerde yapacağımız eylem süreci ile ilgili kararlar alacağız. Önceliğimiz bu görüşmelerin masada uzlaşı ile sonuçlanması, taleplerimiz yerine getirilmez ise grev kaçınılmaz olacak” ifadesini kullandı

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =