-TUTUŞ: ”SEN KAVGA İSTİYORSUN, BİZ ÇÖZÜM ARIYORUZ”

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in açıklamalarına cevap verdi.

AK Parti İzmit İlçe Başkanı ve İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanı Muharrem Tutuş, EYT’li işçilerin tazminatlarının ödenmesi için arsa satışına onay vereceklerini, yapılacak ihaleye Büyükşehir Belediyesi’nin de gireceğini açıklamıştı. Sorunun çözülecek olmasına rağmen, Başkan Tutuş’un yaptığı açıklaması sonrası, çeşitli, suçlama ve iddialar ile kamuoyuna açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e cevap verdi.

 

“HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ÇÖZÜMSÜZLÜK İSTİYORSUN”

Başkan Tutuş yaptığı açıklamasında: “Bizim Cumhur İttifakı olarak bu konu ile ilgili tavrımız hiç değişmedi. İlgili arsanın kamuda kalması ve EYT’li emekçilerimizin de bir an önce tazminatlarının ödenmesi gerektiğini söyledik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Ve sunmuş olduğumuz çözüm ile de hem bu arsa kamuda kalacak hem de EYT’li işçilerimizin parası ödenecek. Ancak İzmit Belediye Başkanı, sürekli yeni bir kavga çıkartıp buradan beslenmek istiyor, tüm vakalarda aynısını yaptı ve yapmaya devam ediyor.

“KENDİ İL BAŞKANINA BİLE AĞZA ALINMAYACAK LAFLAR ETTİN.”

Daha önce de tüm vakalarda gördük ki, Fatma Kaplan Hürriyet çözüm odaklı olan herkese hatta çözümün kendisine bile karşı. Bugün konuştuğumuz arsa meselesinin çözümden de, ne derece rahatsız olduğunu, gece yarılarına kadar sosyal medyadaki tepkilerinden gördük. Hatta daha önce Cumhuriyet Parkı meselesinde de gördük ki, beslendiğin kavga ve gürültüyü çözmek için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ile görüşme yapan kişi, kendi İl Başkanın dahi olsa, ağza alınmayacak laflar söylemekten geri durmuyorsun. Ne kadar kavga ve gürültü ararsan ara, bizler bu kent ile ilgili doğru bildiklerimizi söylemeye ve bu konulara çözüm üretmeye devam edeceğiz.

YOKSA BU ARSAYI DA MI YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKECEKTİN?

Belediye Başkanı olduktan sonra, son bir yıla kadar ‘’kamu malı satılamaz’’,  ‘’babanızın malını mı satıyorsunuz’’,  diye bağırıp çağıran sen değil miydin? Son bir yıldır İzmit Belediyesi’ne yani kamuya ait olan, hatta cami yerlerinden mezarlıklara kadar tüm kamu alanlarını satma girişimlerinizi İzmit halkı görüyor ve takip ediyor. Dolayısıyla şimdi soruyoruz. ‘’Sadece bu yıl 100Milyona yakın yer satışı için sana onay verdik ve sattın. Gördük ki bu yerleri de, İzmit’in neredeyse tüm ihalelerini verdiğin ve Belediye’yi borçlandırdığın yandaşlarına peşkeş çektin. Yoksa bu yeri de mi bu yandaşlarına verecektin? Büyükşehir ihaleye girecek deyince, bu sebeple mi bu kadar canın sıkıldı? Senin derdin bu arsa ya da EYT’liler değil, hiçbir zaman da derdin bu olmadı.

EYT’Lİ İŞÇİLERE, AK PARTİNİN ÖNÜNE GİDİN DEDİNİZ, BİZ DE SORUNU ÇÖZDÜK.

Bu konuları siyasete alet etmekte sizin elinize su dökemeyiz. Siz değil miydiniz, emekçiler belediyeye haklarını istemeye geldiğinde ‘’AK Parti’nin önüne gidin’’ diyebilecek kadar acımasız ve siyasi menfaat avcılığı yapanlar? Bu insanların hakkını vermek yerine siyasi partilere yönlendirmek siyasete alet etmek olmuyor, bizler konuya çözüm arayıp dertlendiğimizde siyaset oluyor öyle mi? Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemekti ve bir çözüm yolu bulduk. Tüm EYT’li emekçilerimize hayırlı olsun… “dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

37 − = 27