TÜRKİYE’DEN AMERİKA’YA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Konak ve iki akademisyenden oluşan Heykel Ekibi, Amerika’nın Colorado eyaletinde düzenlenen “Breckenridge International Snow Sculpture Championships” organizasyonuna katıldı.

Her yıl binlerce sanatseverin ilgiyle takip ettiği ve bu yıl 30. su gerçekleşen Kar Heykel Çalıştayına Konak ve ekibi üst üste dördüncü kez katılma başarısı göstermiş oldu. Dünyada bu alandaki en köklü organizasyonlarından biri olarak bilinen etkinlik, 20-29 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşti.

Türk ekibi, organizasyona ev sahipliği yapan Riverwalk Kültür Merkezi’ndeki seremonide, önceki yıllarda olduğu gibi yine İstiklal Marşı ile sahneye çıktı. Bu sene dördüncü kez katılımcı olan Konak’ın ekibinde Kocaeli Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Gör. Zekeriya Erdinç ile Öğr. Gör. Tayfun Konak yer aldı. Çalıştayda Türkiye’yi temsil eden Heykel Takımı “Puzzle Circle” isimli eseri gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi BAP Koordinasyon birimi tarafından desteklenen proje, hepimiz bir bütünün parçasıyız” ana fikrinden yola çıkıyor ve birlik beraberlik mesajı veriyor.

Konak geçtiğimiz ay Fransa’da 29. Uluslararası Valloire Buz Heykel Sempozyumuna katılmıştı ve aynı projeyi buz heykel olarak olarak uygulamıştı.

Sanatı destekleyen bir üniversitede olduğu için çok şanslı olduklarını dile getiren Konak Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye teşekkür etti. Konak ayrıca, Büyük Şehir Belediyesi’nin desteğiyle Kocaeli’ye yeni bir heykel sempozyumu kazandıracaklarının da bilgisini verdi. Heykel alanında Dünya çapında birçok etkinliğe katılan Konak, bugüne kadar 3 kıtada 12 farklı Ülkede eserler gerçekleştirdi. Ayrıca bu alanda 3 uluslararası ödülü bulunuyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2