Türk Metal İşçileri sokağa iniyor

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıkla sonuçlandı. 19 Aralık Perşembe günü saat 16:30 ila 17:30 arasında İzmit Sabri Yalım Parkı, Gölcük Anıt Park meydanı, Gebze Kent Meydanı’nda eylemler yapılacak.

FABRİKALARDA EYLEM SÜRÜYOR

MESS Grup toplu iş sözleşmesinde 60 günlük yasal sürecin dolması üzerine taraflar arabulucuya gitti. Ancak işverenlerin işçilerin kazanılmış haklarını istemesi üzerine toplu sözleşme masasına oturan Birleşik Metal-İş ve Türk Metal Sendikası iş yerlerinde eylemlere başladı. Geçtiğimiz hafta başlayan eylemler bu haftada devam etti. Türk Metal fabrika eylemleri dışında Perşembe günü Kocaeli’de üç noktada eş zamanlı kitlesel eylemler yapacak.

ÖNEMLİ HAKLARI GERİ İSTEDİ

MESS Grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendikalara verdiği karşı teklifte deneme süresini 4 aya çıkarıp, ikramiyeleri fiili çalıştırmaya dönüştürüp yılda bir kere mazeret izinleri ve raporları düşerek ödenmesini istedi. Ayrıca denkleştirmenin 4 aya çıkartılması, fazla mesainin yüzde 100’ün üzerinde olan iş yerlerinde yeni işe giren işçilerin mesailerinin yüzde 100 üzerinden ödenmesini, toplu sözleşmenin 3 yıl olmasını ve rapor alan işçilerin hiçbir gününü işveren ödemesin istedi. Ancak sendikalar bu hakları isteyen işverene karşı işçi ile mücadele kararı aldı.

3 MEYDAN DA EYLEM

Birleşik Metal ve Türk Metal Sendikası fabrikalarda vardiya giriş ve çıkışlarında işçiler alkış ve sloganlarla fabrikalara girip işverenin tutumunu protesto etti. İşçiler eylemlerini bir haftadır sürdürürken Türk Metal, sokak eylemlerine de başladı. Perşembe günü Sabri Yalım Parkı, Gölcük Anıtpark Meydanı, Gebze Kent Meydanında eş zamanlı eylemler yapacak olan Türk Metal MESS toplu iş sözleşmelerinde ilk kez sokak eylemleri ile işverene tepki gösterecek. Eylemler saat 14.30 ile 17.30 arasında gerçekleşecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 41 = 49